2 av mina guldkorn i Paris!

Paris är en underbar stad som jag aldrig tröttnar på att vandra runt i och upptäcka.

Jag kommer här tipsa er om 2 av min favorit ställen i kvarteret Le , som är Paris äldsta och ligger i det 3:e och 4:e arrondissementet. Kvarteret bjuder på ett överflöd av butiker och restauranger samt ett rikt nattliv – jag tycker helt klart Marais är ett måste då man är i Paris!

Merci

Ett underbart och inspirerande varuhus som ligger i en gammal fabrikslokal. Här kommer du hitta ett personligt urval av mode och inredning presenterat med en hemlik loppisestetik, nytt som gammalt, exklusivt och mer vardagligt, både överkomligt och dyrt. I varuhuset hittar du även ett trevligt bokcafé där läs- och kaffesugna kan sitta så länge de har lust och restaurangen Cantina där alla äter vid gemensamma långbord.

En sprudlande och livlig marknad som sägs vara Paris äldsta, byggd ca 1615. Den är lätt att missa så håll utkik efter en ruff järngrind som leder dig in till denna lilla pärla. Leta upp ett stånd som har den mat du vill köpa sedan är det bara att hitta en ledig plats vid något av de många bord som är utplacerade över hela marknaden!

Vi ses snart igen!

← Previous post

Next post →

1 Comment

 1. Susanne Eriksson

  http://www.discoverwalks.com

  Den länken vill jag dela ut till dig!

  Jag kallar gärna dem för MITT GULDKORN!

  Jag och min dotter besökte Paris nyligen. Vi löste två dagars biljett på De röda sight-seeing bussarna, och det var där vi fann broschyren om Free Discover Walks!
  De har funnits i ett år nu. Tar med intresserade på promenader med guidning, som skiljer sig en hel del från “vanliga”. Dels är de gratis – man lämnar “tip” dock, och de är vänliga nog att tala om vad en motsvarande guidning skulle kosta. Men man ger gärna dessa härliga “students” en 10:a – de är helt fantastiska!!!!! Rekommenderas varmt, mycket varmt!
  De finns på Facebook! Likaså finns jag där, ifall du vill fråga något mer…

  Hälsningar
  Susanne Eriksson

Leave a Reply