Dubai blir ett alltmer populärt resmål bland svenskar vilket kanske inte är så konstigt när du på bara 6–6,5 timmar från Stockholm eller Köpenhamn når en helt annan värld fylld av gnistrande vita stränder, lyxig shopping, storslagen arkitektur och restauranger av världsklass. Staden ståtar verkligen med den ena överdådiga byggnaden efter den andra och den som kommer till Dubai för första gången kommer troligen att tappa hakan. Likadant ser det ut på hotellscenen som kryllar av flådiga lyxhotell som gjort sig kända för sina extraordinära upplevelser och service utöver det vanliga. Här listar vi 5 hotell som hör till de allra lyxigaste och mest unika i Dubai!

  1. Burj Al Arab Jumeirah 
Burj Al Arab

Burj Al Arab Jumeirah

Burj Al Arab Jumeirah är ett av Dubais mest kända hotell. Den karakteristiska segel-formade silhuetten har blivit något av ett landmärke för staden och många som besöker Dubai tar sig hit för att fotografera byggnaden. Och som du säkert räknat ut vid det här laget, är det inte bara utsidan som är majestätisk – även insidan av Burj Al Arab Jumeirah bjuder på något som endast kan beskrivas som makalös lyx. Hotellet har gång på gång blivit framröstat som världens lyxigaste och dess service är något helt annat. SPA, vackra pooler, privat strand och bland de bästa restaurangerna i världen är självklarheter här. Vill du anlända till hotellet i en Rolls-Royce? Ja, men självklart! Helikopter? Absolut. Det här, det är lyx på en helt ny nivå.

  1. Atlantis The Palm
Atlantis The Palm

Atlantis The Palm

Att prata om Dubai utan att nämna Atlantis The Palm är nästintill otänkbart. Detta ikoniska hotell är beläget på den palmformade ön Palm Jumeirah och bjuder på en garanterat minnesvärd vistelse. Här kan du bland annat uppleva ett imponerande akvarium med över 65 000 vattendjur, känna adrenalinet pumpa i Aquaventure Waterpark, skämma bort dig på SPA och boka en helikoptertur runt Dubai. Finsmakaren kommer inte heller bli besviken över restaurangutbudet som bland annat bjuder på världskända japanska restaurangen Nobu och Michelin-prisade Hakkasan. För en extra speciell upplevelse finns undervattensviter där du genom stora glasfönster kan följa djurlivet under vattnet. Ett är säkert, du kommer aldrig att glömma Atlantis The Palm.

  1. Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa
Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa

Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa

Mitt ute i öknen, bortom glittrande skyskrapor och liv och rörelse, kan du få uppleva ett annat Dubai där endast sanddynorna, öknens vyer och lugn omger dig. Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa ligger i Dubais Desert Conservation Reserve, cirka 45 minuter från Dubais centrum. Den femstjärniga resorten erbjuder 42 vackra sviter som alla har privata pooler med trädäck och en majestätisk utsikt över sanddynorna och bergen. Förutom att du verkligen får möjlighet att koppla av i de vackra omgivningarna och uppleva service du tidigare bara kunnat drömma om, finns det också flera aktiviteter att välja på. Naturvandringar, safari, bågskytte eller en tur på häst eller kamel. Valet är ditt!

  1. Kempinski Mall Of The Emirates
Kempinski Mall Of The Emirates

Kempinski Mall Of The Emirates

Kempinski Mall Of The Emirates ligger alldeles i hjärtat av Dubai och som namnet skvallrar är det direkt anslutet till Mall of the Emirates som bland annat har över 700 butiker och den egna inomhus-skidanläggningen Ski Dubai. Hotellet erbjuder 392 lyxiga rum och sviter med spektakulär utsikt över Dubai och ytterligare 20 så kallade Aspen-stugor med utsikt över de snötäckta skidbackarna inne i skidanläggningen. På hotellets vackra terrass kan du ta ett dopp i infinity-poolen och blicka ut över stadens myllrande liv. Givetvis finns här även ett Luxury SPA, Limousine-transfer och fem exklusiva restauranger att välja på.

  1. JW Marriott Marquis Hotel Dubai
JW Marriott Marquis Hotel Dubai

JW Marriott Marquis Hotel Dubai

Eleganta JW Marriott Marquis Hotel Dubai, beläget mellan Dubai Mall och Mall of the Emirates, är garanterat ett av stadens mest imponerande hotell. Hotellet är nämligen inhyst i två 350 meter höga torn med 77 våningar och otroliga 1 608 rum. Som gäst kan du välja bland hela 14 prisbelönta restauranger, flera barer, lounger och ett exklusivt SPA. Dessutom är poolen drömsk och som gjord för att du ska koppla av och bara njuta. Här lär du inte bli besviken!

Flyg till Dubai med Emirates

Emirates Airline

Emirates

En lyxig hotellvistelse passar utmärkt med en lyxig flygupplevelse. Med Emirates flyger du med hög komfort, njuter av fri mat och dryck ombord samt Wi-Fi och upp till 3 500 underhållningskanaler. Tillhör du de som har svårt att packa lätt passar det bra att bagagevikten är 30 kg i Economy Class, 40 kg i Business Class och 50 kg i First Class.

Missa inte Emirates erbjudanden och flygtider på Sembo med avgångar från både Stockholm och Köpenhamn.


Har du bott på något av hotellen i listan?

Dela gärna din upplevelse i en kommentar!