Italien stod på agendan de kommande 8 dagarna och eftersom destinationen inte någon gång under de senaste 15 åren stått som mål för mina semestrar så hade jag höga förväntningar, förhoppningar om en kulinarisk upplevelse och en och annan förutfattat mening. Det lilla jag själv sett av Italien har varit i samband med jobb och allt som oftast finns det då inte tid att just uppleva. Adriakusten och Venedig skulle vi utforska och en hel rad lägenheter och hotell ur Sembos utbud skulle granskas av våra kritiska ögon.

_DSC0134

Vid lunchtid lyfte planet som ca 2 timmar senare tog mark på Marco Polo, Venedigs internationella och ganska oansenliga flygplats. Fördelen med de mindre flygplatserna är att allt går (oftast) lite fortare, det är lättare att hitta toaletterna och till rätt hyrbilsdisk. Vi, Sembo-teamet, som bestod av mig själv och tre kollegor med varierad Italien-kunskap mötte upp produktansvarig, Marie som redan hade fyra dagar av Italien-upptäckter i bagaget. Elba som är ett högintressant resmål utanför landets västkust hade förärats hennes besök och nu stod hon alltså beredd att visa oss en liten men populär del av ”hennes Italien”.

Bilarna hämtades snabbt och enkelt ut och några minuter senare tog vi sats på vägarna österut. De kommande fem nätterna skulle vi husera på Villaggio Sant´ Andrea strax utanför Caorle. Jag som själv har två små barn hade tagit på mig ”mamma-glasögonen” och genom dessa hade jag bestämt mig för att filtrera, studera och lära känna Adria-kusten. Villaggio Sant´ Andrea slank rakt igenom filtret utan vidare kontroller, vilket ställe! Härligt färgglada hus, ett poolområde som hade gjort vilket bil-trött barn som helst på gott humör och fräscha lägenheter.

62164

Alldeles i närheten låg ett stort supermercato med allt för frukost, lunch och middag. Ankomsten firade vi med delikatesser som pecorino(får)- och parmesan-ostar, prosciutto, oliver, bröd och ett gott rött vin som vi skålade i på terrassen. Förhoppningarna om den kulinariska upplevelsen hade redan infriats och mer skulle komma…

Hälsningar

Jessica Jovanovska