Det tog ett tag innan jag bestämde mig för att boka resan till Alcudia – som jag velade fram och tillbaka! Anledningen till det är att jag är ensamstående med två tjejer som då var 3 och 5 år. Jag tänkte mycket hur det skulle gå, hur kommer de bete sig på flygplanet, ska jag klara att hålla reda på två barn, resväskor och vagn?
När jag väl bokat var magkänslan att det kändes bra, det här kommer att gå fint!

Jag bokade min resa med Sembo, flyg, hotell och transfer. Vi bodde på Js Sol De Alcudia. Hotellet var lagom stort och poolen var perfekt, man kunde alltid hitta en ledig solstol. Stranden låg ca 500 m bort vilket var okej, men tjejerna föredrog poolen så det var där vi var mest. Vi hade bokat med halvpension (frukost+middag) vilket var bra när man har små barn som ändå inte vill sitta på en restaurang allt för länge och äta. Lunchen tog vi på hotellet eller på väg upp från stranden.

Alcudia Mallorca Spanien Sol och bad pool barn hav

Så hur gick resan när man åkte själv med barnen? Jo det gick bra även om det aldrig var en lugn stund! Blev inte så mycket avkoppling för egen del men tycker vi hade det mysigt tillsammans. Blev så stolt över min stora dotter – när vi kom dit var hon livrädd för att doppa huvudet, men när veckan var slut gjorde hon inget annat än att hoppa från kanten. Så efter semestern var hon redo för att börja på simskola.

Solsemester Alcudia Mallorca Spanien barn på stranden medelhavet

Solsemester Alcudia Mallorca Spanien barn på brygga medelhavet

Alcudia Mallorca Spanien Solsemester barn badar i medelhavet klart vatten stranden

Stranden i Alcudia är så fin, lång härlig strandpromenad, klart fint vatten, långgrunt och perfekt för barn. Så jag försökte få med tjejerna dit så mycket som det gick fast de ville vara vid poolen. Eftersom jag gillar att fotografera så var det en självklarhet att kameran alltid följde med vart vi än gick, jag ville fånga alla ögonblick som gick. Förmiddagar och kvällar på stranden var det bästa för fina bilder, då det inte var så mycket folk.

Strand Alcudia Mallorca Spanien parasoll solstolar på stranden solnedgång

En kväll bestämde vi oss för att gå in till hamnen i Alcudia som låg ca 20 minuters promenad från vårt hotell. Vi gick längs strandpromenaden, då kändes det inte lika långt när man kunde njuta av den fina utsikten på samma gång och tjejerna sprang och var på gott humör. I hamnen finns massor med restauranger, shopping, studsmattor och några karuseller. Där fanns också en stor lekplats på stranden som var populär. Tjejerna ville såklart hoppa studsmatta så det fick de, de ville aldrig sluta hoppa.  Väl tillbaka på hotellet somnade de gott i sina sängar och jag satte mig på balkongen och lyssnade på underhållningen som var på hotellet.

Hela resan gick väldigt smidigt och barnen var väldigt nöjda. Jag kan varmt rekommendera barnfamiljer att åka till Alcudia! Har varit där många gånger och det kommer bli fler!

Bästa resa jag/vi gjort <3 <3 <3

/Maria