Alla hjärtans dag – eller Valentines day som det heter på engelska är ett relativt nytt påfund i Sverige.  Det lanserades på 1960-talet av kommersiella skäl men har rötter från den katolska kyrkan redan från slutet av 400-talet. Traditionerna uppstod under Medeltiden i Frankrike och England kring helgonet Sankt Valentin. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Pojkar och flickor skulle den dagen fundera på vem som skulle bli deras Valentin ett år framöver.

Alla hjärtans-dag firas varje år den 14 februari.  De flesta paren i Sverige uppmärksammar dagen och firar någon de älskar, medan andra tycker att det bara har blivit ett jippo.

Om du känner för att fira dagen och någon du håller kär, så tipsar vi om att överraska med en romantisk weekendresa i vår. Boka din egen alla hjärtans resa och dra nytta av erbjudandekoden VALENTINE15 . Den ger dig 300 kr i rabatt på boendebokningar över 2000:- om du bokar senast den 17 februari –  så blir det lite pengar över till annat också :)

Boka här