På väg till resemässan ITB i Berlin passade jag på att besöka det otroliga badlandet Tropical Islands ca 6 mil söder om Berlin. Lätt att nå från Scandlines färja i Rostock och sedan ringen runt Berlin. Kunde kolla de nya lägenhetshus, som nu byggts ca 15 min körning från badlandet. Och fick i representativ klädsel en rundvisning i badlandet av Barbara Hammerschmidt i Medelhavsklimat bland semestrande gäster – kände verkligen ett ”varmt” mottagande. Här byggs nu spännande boende inne i badlandet – en nyhet inför nästa säsong i vårt utbud.

P1280027 P1280029

Fortsatte sedan prisförhandlingar med Barbara på ITB – ett hårt arbete för att erbjuda våra kunder det bästa!

Landskapet i nordöstra Tyskland kallas Mecklenburg-Vorpommern. Det är det som man når lätt via hamnarna Rostock och Sassnitz. Här erbjuds underbar kust längs Östersjön med fina sandstränder och fin orörd natur. Under DDR-tiden ville man ju minimera risken för att befolkningen flydde, så arbete och bostäder anlades inte för nära kusten. Trist då, men rätt bra nu! Mina vänner på Travel Charme Hotels är som synes mycket charmiga själv! Erbjuder boende i badorterna Sellin resp Göhren på ön Rügen. Och på halvön Darss, som ligger mellan Rostock och Stralsund.

P1280038 P1280035

Montern för Mecklenburg-Vorpommern var mycket färgglad och verkligen lockande till en skön resa.

P1280037 P1300058

Resemässan är verkligen internationell och färgstark. I ena hörnan träffar man på en buktalare från Bremen. Och så runt hörnet möter man en danstrupp från ”incredible” India!