Till havs, på land och i luften – så kan en vecka på Costa Dorada-kusten beskrivas. Vi började med Barcelona. När fyra vuxna och tre barn i åldrarna 9, 10 och 13 ska vara tillsammans på sommarsemester, är det viktigt att allas intressen tillgodoses – och det fick vi verkligen till den här gången. Barcelona uppfyller ju alla förväntningar på en cityweekend och mycket mer. Vad gäller shoppingen finns det inget att klaga på.  Vi shoppade både i de gotiska kvarteren, shoppingcenters och alla de små butiker som låg nära där vi bodde. En butik som hela familjen gillade var Decathlon – så mycket bra dykutrustning, campingutrustning och mycket mer! Vi promerade väldigt mycket, och att sedan kunna ta ett uppfriskande bad på hotellet var väldigt härligt.  Vi valde därför ett hotell med takpool.

taubanen-i-Barcelona

Barcelonas långa sandstrand testade vi aldrig, men vi fick en mycket bra överblick när vi tog linbanan från berget Montjuic. Detta rekommenderas inte för höjdrädda! Linbanan går från berget där de olympiska spelen hölls 1992, och ner till den moderna hamnpromenaden. En färd på cirka tio minuter, vilket ger en fantastisk överblick över staden.

Paella

Tapas och paella hör till när vi är i Spanien, och vi hittade många bra restauranger i Barcelona. Allt från små hål i väggen på sidogatorna till La Rambla, cafeét El Bosc de Tonar och Lonja de tapas i stadsdelen Born. Fördelen med tapas är att vi kunde beställa hela menyn och smaka på allt!

barcelona

Är det något spanjorerna kan så är det tågtrafik. Vi skulle vidare från Barcelona till Salou och Portaventura Theme Park. Det var en bekväm tågresa på en timme. Portaventura har sin egen station och från tåget till hotellet tog det fem minuter att gå. På tal om flexibla arrangemang.

hotel-caribe-910x339

Portaventura består av två parker, med karuseller, shower och en vattenpark. Eftersom vi bodde på ett av parkens temahotell, Hotel Caribe, som hade många pooler, valde vi att fokusera på den del av parken som hade åkattraktioner. Och vilket fokus sen! Här är det karusseller för alla smaker, bla. Europas högsta berg-och dalbana. Det kittlade i min mage ….

portaventura

År 2016 expanderas Portaventura och blir en Ferraripark och det innebär ännu mer fart:) Vi måste komma tillbaka och testa parken igen!

Bara en tågstopp från Portaventura ligger Unesco-staden Tarragona. Vi tillbringade en dag här, och Tarragona är både charmigt och historiskt intressant. Det var också härligt att ligga på stranden i staden och bara njuta av solen och vågorna från Medelhavet.

tarrangona2

Spanska tåg är bra och spanska bussar är ännu bättre :) Efter dagar av karuseller och bad skulle vi hem, och valde då bussen. Det fanns en direktbuss från Salou som stannade utanför hotellet och gick till Barcelonas flygplats. Semestern blir så bra när allt praktiskt fungerar. Detta var verkligen en sådan semester när allt gick som på räls.

Nu är det bara att planera vår nästa Spaniensemester, det finns ju en park som blir större snart … ..:)

//Aud