Vår minsting Angelica fick öroninflammation tre dagar innan planerad avresa. Det var nog poolen i Split som ställde till det. Det är mörkligt men våra ungar verkar inte tåla poolvatten! Det är alltid samma visa. Men ingen fara. Vi är på bilsemester och vi bestämmer själva till 100% när vi vill åka hem. När vi förstod att hon skulle bli dålig bestämde vi oss snabbt för att förkorta resan med ett dygn. Försök göra det samma på en flygsemester utan att det kostar en halv förmögenhet!:-)

Kroatien 5 040

Här sitter tjejerna i bilen i Bol:s hamn kl 05.45 på morgonen dagen innan planerad avresa. Mamma började må dåligt i bilen på vägen över ön. Det gick kanske aningen fort? Nåja, jag är van. Det samma hände på vår första date någonsin!;-)

Kroatien 5 045

Det var väldigt vackert i hamnen på morgonen när vi åkte. Helt vindstilla och tyst. Här ser du färjan komma in till hamnen från Split. Överfarten till Split tar ca en timme. Vi hade med oss frukost på båten vilket var en genialisk idé för att slippa stiga upp ännu tidigare.

Kroatien 5 048

Kroatien 5 050

Första dagen körde vi ca 85 mil till Salzburg. Motorväg hela vägen från Split och inga köer. Det gick väldigt smidigt! Vi bodde på Hotel Vötterl. Ett relativt enkelt familjedrivet hotell. Servicen var dock helt superb och maten i restaurangen var som om man skulle ha ätit hemma hos familjen! Rummen var precis som man vill ha det. Stora, ljusa, enkla och otroligt välstädade! Sänglinnet doftade som hemma hos farmor tidigt 70 tal efter att lakanen hade hängt ut en hel dag! Priset var magiskt. Det kostade oss under tusenlappen att bo en natt för alla fyra!

Kroatien 5 079

Andra dagen var planen att köra till Rostock och övernatta där. Men det blev aldrig så. Vägarna i Tyskland är lika breda som flygplatsernas landningsbanor i Sverige och därmed gick 90 mil snabbt dag två. Här ser du oss på ett av två..stop på vägen upp. Minstingens öroninflammation blev också successivt sämre under dagen och när vi kom till Rostock kl 14:00 dag två (vi åkte från hotellet kl 06:30) så bestämde vi oss att åka hem samma dag till Helsingborg. En lärdom vi gjorde under resan var att skall man se ngt på vägen så skall man göra det på vägen ned. På vägen hem vill man bara komma hem. Borta bra men hemma bäst!

Lärdomar från vår semester

 • Åk inte ned och hem samma väg. Då blir hemresan roligare!
 • Kontanter är hårdvaluta i Kroatien
 • Packa vettigt så det inte känns jobbigt att last in och ur bilen vid övernattningar
 • Att öluffa i Kroatien är underskattat.
 • Vattnet är precis så där turkosblått som man vill att det skall vara
 • Vattnet är svalare än man inbillat sig men inte på något vis så att det är ett problem
 • Ät fisk
 • Se inte bara ett ställe under din semester. Ta två veckor och passa på att se minst ett par ställen om du har tillgång till bil
 • Planera er bilsemester och boka övernattningsboende i förväg om du inte vill betala överpriser och bo på motorvägsmotell
 • Starta tidigt på mornarna så kommer du långt under dagen utan att det känns som om ni kört långt
 • Även om ni har en GPS så är det bra att ha en vanlig karta också med sig