Brac! Here we come!!

(Detta är en fortsättning på inlägget Kroatien så klart!)

Sista sträckan var en fröjd att köra. Europas vackraste land kan stoltsera med en av Europas bästa motorvägar…lätt! Vi nådde Split mitt på dagen och körde rakt på färjan, utan väntetid, som skulle ta oss till ön Brac. På smala slingriga vägar letade vi oss fram till vårt boende, Pastura i byn Postira, efter att ha kört för långt och fått vända på en tioöring. Vi har en Volvo så det gick sådär.

Postiras Hamn

Byn ligger nere i en dal och här var första intrycket, lugnt och vackert. Vi fick en alldeles utmärkt lägenhet med sagolik utsikt över både byn, hamnen och det öppna vattnet mot fastlandet. På denna stora balkong spenderade vi många kvällar, alldeles tysta (!).

Mingel med lokalbefolkningen!

Underbart badvatten

Man kan inte låta bli att bli sugen på ett dopp!

Dagarna spenderades mest vid närliggande stränder och vid hotellets pool men vi gjorde även utflykter till självklara utflyktsmål som Bol och det ”Gyllene Hornet” (Zlatni Rat) och till närbelägna Supetar, som också är destinationen för färjorna till ön. Bol, är mysigt och vackert och beläget på andra sidan ön, vilket innebär att man tar sig ganska högt upp i bergen längs slingriga vägar, utan vägräcke. Jag blundade (körde inte) mest hela vägen och var glad för att bilfärden var värd det som mötte oss när vi kom ner för bergen igen. Bol är en mysig ort, väldigt mycket mer ”turistig” än Postira men därmed också med ett större shopping- och restaurangutbud.

Den berömda stranden Zlatni Rat var dock lite av en besvikelse. Visserligen blåste det halv storm när vi var där så det gav kanske inte platsen rättvisa, men allt var helt klart överexploaterat med hög musik på alla barer och det gick inte att skilja på vem som ”tillhörde” vem eftersom alla soldyrkande människor i princip låg över varandra för att få plats.

Vackra stränder så långt ögat kan nå

Underbart turkost vatten

En blåsig dag kan det se ut så här på den berömda udden, Zlatni Rat. Bilderna är tagna från samma plats men på olika sidor av ”hornet”.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Mycket vackra foton jag blir resesugen.Nasta ar det blir Kroatien.mvh Elena

1 Pingback

  1. Fred

Leave a Reply