Under förra året bodde jag i underbara London! Jag tycker speciellt mycket om staden på hösten och våren, då blir färgerna i parkerna vackrast och stämningen i staden extra härlig! Eftersom det ofta är “restaurangerna vi besökte”, “godaste brunchen” och “mysigaste fiket” man vill dela med sig efter en storstadshelg tänkte jag tipsa om mina favvo-matställen i London!

April 09 E-L 50 150 April 09 E-L 50 150

Jag tycker Borough Market är den absolut bästa mat-marknaden i London. Här hittar du allt, det finns över 70 olika matstånd och du hittar kött, fisk, ost, skaldjur, grönsaker, bröd och mycket mycket mer.

April 09 E-L 50 155 April 09 E-L 50 151

Jag kan rekommendera matståndet som serverar scallops (pilgrimsmusslor) som jag äter på bilden, helt oemotståndliga! Marknaden ligger i South East London (Tube London Bridge) och har öppet torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar.

April 09 E-L 50 158

En annan anledning varför området kring Borough Market är så mysigt är pubbarna. I London är det tillåtet att ta med sig ölen ut på gatan, under den varmare delen av året är därför trottoarerna fulla av öldrickande engelskmän och kvinnor, I LIKE! Mycket mysig stämning!

April 09 E-L 50 082 paul

London är matkedjornas mecka, du hittar säkert din favoritkedja i något gatuhörn. Waggamamma, Prèt a manger, Starbucks, Café Nero, Nando´s, Carluccio´s är bara några av alla möjliga café och snabbmatskedjor. Efter några veckor boendes i storstaden hittade även jag min favorit, nämligen cafét Paul! Paul finns överallt i hela London, det är ett franskinspirerat café med nybakat franskt bröd, croissanter, sallader, gott kaffe och framförallt den enda kedjan med mysig stämning. På bilden till vänster sitter vi och dricker dagens första kaffe på Paul (denna på Fullham Road i Chelsea), bra start på en lördag för att sedan fortsätta med shopping längs Fullham Road.

xmasluigis_1113496c

Mittemot Paul på Fullham Road i Chelsea hittar du även Luigis, det är en italiensk delikatessaffär med högljudda italienska män som säljer den bästa parmaskinkan jag någonsin ätit. Frossa bland massor med fantastisk italiensk plockmat och ta hem till hotellet som en liten förrätt innan ni går ut och äter. Ett äventyr att bara handla där! Missa inte det!

April 09 E-L 50 050

Lägg gatan Hollywood Road på minnet, här finns nämligen en av Londons mysigaste restauranggator. En stor favorit är Brinkleys. Det händer att Mr Brinkley själv minglar med gästerna på helgerna, har man tur bjuder han gästerna på bubbel. Hit går du för en prisvärd middag mitt i veckan, en fredag för skön och lagom partystämning eller en söndag för att glas bubbel. Vägg i vägg med Brinkleys ligger Hollywood Arms, opretentiöst ölhak för vilken kväll i veckan som helst, rekommenderar dock mitt i veckan. Friends är en annan trevlig italiensk restaurang på Hollywood Road, litet, trångt och med mycket goda pizzor. Vilken restaurang du än väljer på gatan lovar jag att du kommer bli nöjd!

MDW 4 Okt mobilbilder 195 le pain

Mitt sista tips blir faktiskt ännu en kedja, nämligen den organiska restaurangen Le Pain Quotidien. som finns lite överallt jag gillar den som ligger i Kensington bäst. Njut av marmelader, nybakat organiskt bröd, lemon curd och bakelser!