Mitt på den spanska solkusten ligger vackra Málaga – en mysig hamnstad med många ess i rockärmen. Långt ifrån ett utpräglat turistmål andas Málaga kultur och har flertalet fina konstmuseum, vilket har sin förklaring i att staden även var Pablo Picassos hemvist. Strosa runt i de mysiga smågränderna i den gamla stadskärnan Centro och slå dig ner på en härlig uteservering och bara njut! Det finns massor att upptäcka både i och runt omkring Málaga. Här listar vi fem centrala och riktigt fina hotell, perfekta för att utforska det bästa av staden!


Molina Lario Hotel ****
Molina Lario

Dubbelrum – Molina Lario Hotel

På bästa läge i centrala Málaga, bakom en vacker 1800-talsfasad, ligger fyrstjärniga Molina Lario Hotel. Här bor du i ljusa och snyggt inredda rum med all tänkbar komfort och njuter därutöver av hotellets flotta takterrass med utsikt över staden och katedralen. Förutom en stämningsfull bar på åttonde våningen, finns det  även en fin à la carte-restaurang som serverar fräscha rätter. Från hotellet är det nära till alla stadens sevärdheter vilket gör Molina Lario till ett ypperligt val för den som har en kortare vistelse och vill hinna se det mesta.

Takterrasen på Molina Lario

Takterrass – Molina Lario Hotel


 Gran Hotel Miramar *****
Gran Hotel Miramar

Dubbelrum –  Gran Hotel Miramar

Femstjärniga lyxhotellet Gran Hotel Miramar är beläget i en vacker byggnad från 1900-talet, precis vid stranden La Malagueta och endast 10 min från Málagas centrum. Här bor du i vackert inredda rum där varje detalj är genomtänkt. I det eleganta badrummet hittar du dessutom toalettartiklar från Hermès. På hotellets fina terrass kan du njuta av den fantastiska utsikten över havet tillsammans med något gott att dricka. För en utsökt måltid besöker du med fördel hotellets restaurang Príncipe de Asturias som serverar det bästa från Medelhavet.

Terrass på Gran Hotel Miramar

Terrass – Gran Hotel Miramar


Room Mate Valeria Hotel ****
Room Mate Valeria Hotel

Dubbelrum – Room Mate Valeria Hotel

Room Mate Valeria Hotel är ett snyggt fyrstjärnigt designhotell beläget ett stenkast från Málagas hamn och endast en kortare promenad från katedralen. Det är inte bara de väldesignade rummen som gör detta hotell till ett toppenval, här finns även en innergård och en underbar takterrass med pool och tillhörande utsikt över staden. Dessutom finns fitnesscenter för den aktive och en trevlig restaurang som är känd för sin goda mat och mysiga atmosfär.

Takterrassen på Room Mate Valeria

Takterrass – Room Mate Valeria


Vincci Seleccion Posada del Patio *****
Vincci Seleccion Posada del Patio

Dubbelrum –  Vincci Seleccion Posada del Patio

Femstjärniga boutiquehotellet Vincci Seleccion Posada del Patio är beläget i Málagas historiska stadskärna med en härlig utomhuspool på taket och spektakulär utsikt över staden. Hela hotellet genomsyras av sin moderna och väl genomtänkta interiör med flera designklassiker i släpet. Då det hittats flera arkeologiska fynd under hotellet har man även en intressant utställning där du kan få se några av dem. Med både en champagnebar och fantastiska restaurangen Le Diner kommer du att ha tillräckligt med skäl för att trivas här!

Takterrassen på Vincci Seleccion Posada del Patio

Takterrass – Vincci Seleccion Posada del Patio


Mariposa Hotel  ****
Mariposa Hotel

Dubbelrum – Mariposa Hotel

Med sina fyra stjärnor och eleganta art déco-stil är Mariposa Hotel centralt beläget, ca 10 min gångväg från både Málagas hamn och populära shoppinggatan Calle Larios. På detta hotell bor du komfortabelt i rymliga och elegant inredda rum och njuter i övrigt av hotellets häftiga takterrass med tillhörande bar där du kan beställa en god drink och bara koppla av. Det finns även ett fitnesscenter för den som fortfarande har spring i benen efter en heldags utforskande av staden.

Takterrassen på Mariposa Hotel

Takterrass – Mariposa Hotel