I häftiga Dubai finns verkligen något för alla vilket även gör det till ett roligt resmål för barnfamiljer.  Staden är ett av de tryggaste resmålen i världen och vart du än går verkar man ha tänkt på de allra minsta. I denna guide kommer vi att fokusera på det viktig­aste du har, tiden med dina barn, och hur ni kan tillbringa den i Dubai. Så har du kommit för att läsa om våra tips till en oförglömlig resa med familjen – då har du kommit rätt!


7 härliga familjeaktiviteter

Dubai familjesemester

Dubai är verkligen barnvänligt

  • Besök stranden. Sandstränderna i Dubai är alla rena och fina med långgrunt vatten, det vill säga perfekt för barnen. Ett bra tips en bit från staden är Al Mamzar Beach Park som har tre fina stränder, simbassänger, lekplatser och vajande palmer.
  • Organiserad ökensafari. Åk ut till de milsvida sanddynerna med en fyrhjulsdriven jeep. En upplevelse ni sent kommer glömma. Mot kvällen slås det i de flesta fall upp ett nattläger där ni kan beskåda den stjärnprydda natthimlen. Magiskt.
  • Wild Wadi Waterpark™. Besök ett av Dubais största och roligaste vattenland beläget i hjärtat av Dubai. Bor ni på Jumeirah Beach Hotel ingår entré till Wild Wadi Waterpark™.
  • Ski Dubai. Åk skidor mitt i Dubai. Ja, du hörde rätt. Inomhusskidanläggningen Ski Dubai är en del av Mall of the Emirates och har riktig snö och fem backar. Såväl skidkläder och utrustning ingår i skidkortet.
  • The Green House. Besök en riktig regnskog mitt i staden. Den fyra våningar höga glasbyggnaden är hem åt en regnskog med över 3 000 olika arter av tropisk flora och fauna. Här kan barnen se exotiska djur och gå på spännande upptäcksfärd.
  • Dubai Fountain. Upplev den spektakulära vattenfontänen utanför Dubai Mall som ger fantastiska ljud- och ljushower varje dag. Färggranna och upplysta strålar av 80 000 liter vatten rör sig i takt till musiken och skjuts så högt som 150 m upp i luften.
  • Candylicious. Besök den 1 000 kvm stora godisbutiken som är en av världens största och garanterat kommer göra succé, hos både små och stora godisråttor.


Taxi-tips för barnfamiljen!

I Dubai finns så kallade ”Pink Taxis” där både bilarna och chaufförerna är klädda i rosa. Det speciella med dessa taxis är att de alla är utrustade med barnstol. Om ni gärna vill ta er runt på sightseeing kan ni med fördel hyra taxin en halv eller hel dag.


3 läckra och barnvänliga hotell

Jumeirah Beach Hotel

Jumeirah Beach Hotel

Jumeirah Beach Hotel

Sofistikerade Jumeirah Beach Hotel är särskilt utformat för familjer och beläget på den palmformade ön Jumeirah, ca 2 km från stadens centrum. Härifrån har ni smidig tillgång till allt som Dubai har att erbjuda. Hotellet har 13 restauranger, caféer och barer som serverar läckra kulinariska specialiteter såväl som barnanpassade rätter. Ni behöver inte oroa er för att trängas vid poolen eftersom det finns hela fem stycken att välja på, inklusive en privat strand. Lägg till Kid’s Club, SPA och ett stort utbud av underhållning – ja, här kommer ni varken ha tråkigt eller behöva stressa upp. När ni bor här ingår dessutom entré till det kända vattenlandet Wild Wadi Waterpark™, något hela familjen kommer kunna glädjas åt.

Hilton Dubai The Walk

Hilton Dubai The Walk

Hilton Dubai The Walk

Med sitt optimala läge på The Walk är Hilton Dubai The Walk ett fantastiskt hotell för familjer, med det mesta precis utanför dörren. Mall of the Emirates ligger bara några minuter bort och det finns ett stort utbud av restauranger och shopping direkt i området. Ski Dubai, Wild Wadi Waterpark och Dubai Marina ligger även dem i närheten. På detta hotell har man verkligen tänkt på barnen och erbjuder såväl barnmeny som spelrum och Kid’s Club. Har du barn under 6 år äter de gratis i hotellets åtta restauranger och barn i åldern 6–12 får 50 % rabatt. Vill ni få en stund för er själva erbjuder hotellet även barnpassning. Utöver det ges ni möjligheter att spela beachvolley, utöva vattensporter, bada i den sköna poolen eller unna er en SPA-stund.

JA Jebel Ali Beach Hotel

JA Jebel Ali Beach Hotel

JA Jebel Ali Beach Hotel

Femstjärniga JA Jebel Ali Beach Hotel är beläget i gröna omgivningar en bit utanför Dubai och erbjuder rum med privata balkonger eller terrasser med utsikt över arabiska gulfen. Hotellet har även en privat strand och marina, egen golfbana, två pooler och ett SPA. Äter gott gör ni i någon av de sex restaurangerna och givetvis finns möjlighet till barnpassning. Här har man verkligen tänkt på både de yngre och lite äldre barnen med såväl CoolZone Kid’s Club och ChillZone Teens Club. Med diverse vattensporter, båtturer, hästridning och mycket mer finns något för alla åldrar och smaker. I relativ närhet av hotellet ligger Bollywood Parks™ Dubai och MOTIONGATE™ Dubai, och det är nära till Dubai Parks and Resorts samt Legoland® Dubai.