El Clásico

Så har det återigen spelats två fotbollsmatcher med benämningen El Clásico!  Matcher mellan Real Madrid och FC  Barcelona kallas för detta och normalt sett sker detta två per säsongen men både förra säsongen och den pågående har vi haft nöjet att få uppleva flera av dem. Anledningen är att bägge lagen möts som vanligt 2 gånger i ligan men då de kvalificerade sig till kvartsfinal i spanska cupen var det åter dags för två spännande matcher.

Den 18/1 gick första matchen av stapeln, samma dag skulle jag och två kompisar till Madrid och vi ville naturligt passa på och se matchen! Hasse fick i uppgift att skaffa biljetter och det lyckades han med bravur, efter 40 minuters väntande i telefonluren fick han tag i 3 biljetter!

Så här glad var kollegan när han fick tag i en av de 85 454 biljetterna!

P1060389

 

Innan man går in på stadion kan man köpa flaggor, halsdukar, tröjor och en massa andra artiklar med hemmalagets namn och emblem på. Då vi håller på Barca blev det ingen affär och bra var nog det, det hade inte varit hälsosamt att sitta med Barcas flagga mitt uppe bland alla Madrids supportrar….

P1060393

 

Att sitta på Santiago Bernabeu – som är Real Madrids stadion – är naturligtvis en  upplevelse, trots att vi hade billiga biljetter var sikten över plan förvånansvärt bra!

P1060404

 

Ja, hur gick det då? Jodå, Barca vann matchen med 2-1 och hade således fördel inför returmatchen som spelades i onsdags i Barcelona. Ett oavgjort resultat räckte och det var precis just det det blev (2-2) så nu är Barca klara för semifinal!

Förresten, att döma av nedanstående bild på kön in till toaletterna är det bara att konstatera att inte många spanska damer går på fotboll. Eller så har de lättare att hålla sig….

P1060398

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Annette

    Du skriver att ni såg bra trots billiga platser. Minns du var ni satt? Vilken level? Och är bilden tagen därifrån? Försöker boka biljetter och undrar hur “billiga” man vågar ta…

1 Pingback

  1. travis

Leave a Reply