Självklart ska du bo på Amfora om du har barn! Stort poolområde och beläget direkt på stranden.

clip_image002

Poolområde med utsikt

Rummen är toppen, buffé frukosten likaså. Om möjligt, välj rum högt upp och med havsutsikt – den är värd sitt pris. Till torget i byn går du på tio minuter. Fast inte i högklackat. Bitvis är strandpromenaden stenlagd och höga klackar blir lätt till besvär.

TIPS 1 : Hyr liten motorbåt från ca 500:- (per dag) och uppåt och ta dig ut mot öarna utanför. Vi hyrde den minsta – en 8 hästars plastbalja och drog ut med matsäck. Vi var eniga om att det var vår bästa dag på semestern. Du kan hitta små vikar eller bara klippor där du kan vara helt för dig själv. Vattnet har en helt makalös färg och stillheten är en fantastisk upplevelse.

clip_image004

Vår båt

clip_image006

Någon annans båt

clip_image008

Vilken färg är det här?

TIPS 2 : OK, det här är inte självupplevt men berättat av pålitliga källor. Ta dig upp till fästningen ovanför byn. Helst inte mitt på dan, när det är som varmast. Belöningen är en underbar utsikt, läsk och muskelvärk nästa dag.

TIPS 3 : Gillar att shoppa i de två butikerna Aqua i byn. Butikskedjan finns lite varstans numera, även i Split. Varför Aqua? Här finns allt från badkläder, handdukar, coola tillbehör till beachen, inredningsdetaljer – allt maritim inspirerat, oftast i blå toner. Hyggliga priser och bra kvalitet.

TIPS 4 : Man äter gott nästan överallt. Vill du äta med levande ljus på terrass som överblickar torget och folkmyllret men ändå ha romantik och lugn och ro? Boka bord på Hotel Palace terrass. Maten OK men det är miljön som är den stora behållningen. För god mat, bort från turiststråken, välj Luna. Lite dyrare men mums så gott.

TIPS 5 : Tröttnar du på hotellstranden vid Hotel Amfora och inte vill pendla ut till badöarna, promenera vidare längst strandpromenaden förbi Amfora. Där finns vikar för alla. I en av dem är det party dygnet runt (tror den heter ”Hula-hula” eller liknande …). Där parkerar man sina tonåringar och fortsätter en bit till något lugnare vikar…