Om konsten att synas bland tusentals andra!

Den 19-21 Januari var jag och min kollega Jörgen på turistmässa i Madrid. Det är en av Europas största, och vill man hänga med i vad som händer inom Medelhavsturismen generellt så är det här man skall vara. Mässan har ungefär 10.500 utställare från 170 länder på en yta av 75.000 kvadrat. Hur många besökare vi var vet jag inte. Därför är A och O att synas! Peñiscola, som bokstavligen ligger i havet, anspelar på det genom en fantastisk skaldjurskreation! Medan vårt Barnkulresmål Portaventura profilerar sig sedan många år med Hacke Hackspett (till höger i bild…). Nerja har uppenbarligen vackra kvinnor och Belgien gröna plastvarelser med snopp?!

DSC08070 DSC08084 DSC08077 DSC08035

Har dom Tapas i Madrid?

Gillar Kicki Danielsson falukorv?  Det formligen kryllar av tapasbarer i Madrid! Små, stora, enkla, exklusiva, med eller utan skinka… You name it! Det gäller bara att hitta dem. I området kring Plaza Mayor (inte på själva plazan, där de lyckats med affärsidén dyrt-och-dåligt) finns bl a ett ställe där Champinjoner är specialitet. De säljer enligt champinjonkocken upp till 800kg en bra långhelg… Jag förstår varför, de var äckligt goda! På ett ställe fick jag en favorit, angulas. Det är ålar frästa i olja och vitlök, serverad som här – på ett bröd.

Bild 057 DSC08041 DSC08045

Trot eller ej, men vi fick biljetter!

En god vän och “gammal” kollega, Johan, med många år av nätverkande i Madrid lyckades fixa biljetter till Atletico Madrid-Real Madrid. En fullsatt stadion (Vicente Calderon) och härlig stämning, och inte minst på VIP läktaren med allt vad det innebär. Härligt drag, och det blir nog inte mer derby än när just dessa lag möts! Arbetarelaget Helylle-Atletico mot Kapitalet personifierat i ett fotbollslag. Hur gick det då? Nja sådär, efter 0-1 av Ronaldo så åkte Atletico ur Spanska Cupen. Men det var en härlig upplevelse. Johan, mottag här i bloggoffentlighetens ljus min allra uppriktigaste tacksamhet för ditt engagemang och reservationslösa frikostighet!

DSC08092 DSC08106

Slutsumman av besöket i Madrid blir ofrånkomligen att man vill hit igen. Och igen. Har jag väckt ditt intresse, klicka HÄR så är du bara ett fåtal klick ifrån en suverän storstadsupplevelse! Sen behöver man inte äta angulas om man inte vill…

Hasta pronto!