Om man skulle mixa ihop en salig massa hotell , några söta små gågator, förälskade par, badsugna familjer med ett gäng stekare, fantastisk mat, storstadspuls, härliga stränder och en massa solsken, så skulle resultatet bli en riktigt smaskig sommar-smoothie men namnet ”Franska Rivieran”.
Det är verkligen sant att det finns något för alla.

I år besökte jag franska rivieran för allra första gången. Helt ärligt så hade just den delen av Europa aldrig lockat mig innan. Jag såg framför mig stekare drickandes skumpa på överdådiga yachter och undrade om jag verkligen skulle passa in i min bikini som faktiskt är köpt på HM….på rea. Spänd och förväntansfull satte jag mig på flyget tillsammans med mina kollegor i riktning mot Nice. Givetvis hade vi bokat hyrbil eftersom tanken var en ”road trip” längs hela kusten med flera härliga stopp.

Cannes

Dagen därpå påbörjade vi vår lilla ”road trip” längs kusten. Vi körde i riktning mot Cannes. Utanför Cannes finns en jättetrevlig badort som heter Mandelieu. Där har vi ett hotell som heter MMV Mandelieu. Här satte vi oss och åt lunch och njöt av utsikten över hotellets egen lilla sjö där det simmade små söta sköldpaddor. Kvällen spenderades i Cannes. Jag har sett många mysiga små ”restaurang-gränder” i mitt liv men i Cannes fanns en av de som faktiskt hamnar på min ”Topp 3”-lista. Den natten bodde vi på Park & Suites Prestige Cannes Croisette – ett jättetrevligt hotell med helt ypperligt läge mitt inne i stan.

CannesCannes

Hälsningar
Elin Malmborg