Det har beskrivits som Europas vackraste kuststräcka. Till Franska Rivieran beger man sig för att njuta. Här möts papparazzifotografer, kungligheter och filmstjärnor. Men här finns också konstmuseer, grönsaksmarknader, pittoreska bergsbyar i storslagen natur, behagligt klimat, underbara medelhavsbad samt ett helt vanligt vardagsliv. Vi har listat tre utflyktsmål du inte får missa.

SAINT-PAUL DE VENCE – Konstnärernas favorittillhåll
Modigliani, Chagall, Renoir – alla har de en koppling till Saint Paul de Vence och orten är framför allt känd för just konst. Idag ligger gallerierna tätt och här finns Fondation Maeght som har lyfts fram som ett av Europas bästa museer för modern konst. Byn vilar på en kulle med Alperna som fond – det är lätt att se skönheten som konstnärerna försökt fånga.

Saint paul de vence Sembo

MOUGINS – Bergsby med Michelinstjärnor
Charmig by belägen på en kulle sju kilometer norr om Cannes. Ett riktigt gastronomiskt centrum. Att den svenske restaurangmannen och hovtraktören Tore Wretman valde att bosätta sig här är knappast någon slump. Mougins har genom tiderna varit hemstad för många berömdheter. För den golfintresserade finns dessutom två av Franska Rivierans bästa banor just här.

ScreenHunter_333 Jan. 27 16.13

ÈZE – Svindlande vackert
Kustby känd för sitt spektakulära läge, 400 meter över havet mellan Nice och Monte Carlo. Ett virrvarr av branta, medeltida gränder slingrar sig upp mot en slottsruin. Blicka ut över Medelhavsblått vatten och grönskande berg.

Eze_Sembo

Sembo har ett stort utbud av boenden på Franska Rivieran. Välj om du vill bo i lägenhet, hotell eller hus. Se våra utvalda boenden här.