Spenderade några dagar i Gdansk och Sopot i förra veckan. Tittade mest på hotell och gjorde avtal inför nästa sommar men hann med att förvånas över det varierade utbud som finns här. Efter fotbolls-EM har området fått sig en rejäl ansiktslyftning. Vägarna har blivit bättre, restaurangerna har ett mera omväxlande menyval och shoppingen har bara växt. Hösten verkar ha bromsat in och det var behagligt varmt i luften, varmt nog att njuta av kaffet utomhus.

IMG_0588

Gdansk är ju egentligen en fantastiskt vacker stad. Havet meandrar sig in i staden och längst kajerna tornar de gamla Hansa husen upp sig. De små tvärgatorna är fulla av små butiker som säljer bärnsten i alla möjliga färger, storlekar och prisklasser.

IMG_0587

Både Gdansk och Sopot är lagom stora att man enkelt behärskar orienteringen mellan hotell och sevärdheter, restauranger och shopping. Min favoritplats är nog promenaden längst kajen i Gdansk. Så här maffig var himlen strax innan stormen drog in.

IMG_0586

Men vad gör väl det! De flesta av våra hotell har spa & wellness, i större eller mindre format, dit man kan dra sig tillbaka för några timmars skön relax. Funderar nu allvarligt på att ta en helg här. Bara slappa, äta gott och inte göra mycket väsen av sig. Så här i höstrusket tror jag vi alla längtar efter det. Fördelen med Polen är ju att det ligger nära och fortfarande är mycket prisvärt.