Det här är del ett i en handbok i två akter om en weekend i September 2010 på Legoland Billund Resort. I den första avhandlar vi Legoland. De medverkande är Jens 46, Malin 38, Tim 8 och Erik 6. Vi gjorde härom helgen vårt andra besök på Legoland. Den första resan var i maj –09. Tim, som då var 6 år, utbrast med fågelholkslook när vi första morgonen klev in på Legolandsområdet genom Hotell Legolands “privata” ingång – Mamma, detta måste vara en dröm! I år hade Erik, med god hjälp av sina gummisulor på Spidermandojjorna, uppnått magiska 120 centimeter. Den längden då man får åka ALLA attraktioner, om än några i vuxensällskap!

Jag tänkte ägna detta blogginlägg till Familjen Vincent´s Topp Tre Tips på Legoland. Så läs och ta med dig våra erfarenheter på din resa till Legoland!

Topp Tre Tips – Attraktioner för barn från 120cm, utifrån ett barnperspektiv…

1. X-treme Racers. En gång 1992 hade jag en (enligt mej…) nära-döden-upplevelse i en ranglig ambulerande berg & dalbana på Mallorca. Då lovade jag att aldrig mer sätta min fot i en igen. Det löftet höll i 18 år. Medan barn och fru tjöt av glädje & spänning klev jag blek ur vagnen och konstaterade med dold stolthet att jag faktiskt överlevt.

2. Power Builder (se bilden). En fullständigt vansinnig uppfinning som svingar de fastlåsta kamikazepiloterna (återigen hustru & barn, jag vägrade…) enligt ett antal självvalda roteringsalternativ. Aldrig sett något liknande. Måste vara samma uppfinnare som till vägknutpunkten “Slussen” i Stockholm. Dvs du snurrar ohjälpligt runt-runt i okontrollerade banor utan något annat resultat än huvudvärk.

3. Draken. En sympatisk tur igenom den stora borgen och häftiga legomiljöer som avslutas med en rejäl och överraskande skjuts á la berg & dalbana (du behöver inte vara 120cm i Draken). Det här var nog familjens gemensamma favorit i konkurrens med Viking River Splash.

DSC01765 DSC01751 DSC01747

 

Topp Tre Tips – Attraktioner för vuxna barn, utifrån ett vuxenperspektiv

1. 4D filmen! Förläggs strategiskt till ca 15-tiden. På med 3D glasögonen, dra kapuschongen över huvudet och ta dig en välförtjänt powernap på 20 minuter! Du behöver dessa minuter för att fixa de sista 3 timmarna i parken!

2. Templet! Den nya attraktionen där jag sopade mattan med hela familjen och sköt 12600 poäng. Ha! Åk den flera gånger så du verkligen uppskattar miljöerna och inte bara skjuter hejvilt på allt som blinkar (typ som jag gjorde…).

3. Legoredo, området med Vilda Western tema. Här finns det inga högljudda karuseller utan här hittar du saloonen med utmärkt kall öl, ett par korvstånd och behaglig hisscountry eller livemusik i bakgrunden. En stor öl i Saloonen kan ersätta effekten av 4D besöket ur ett återupplivningsperspektiv! Cause you’re worth it!

bilder 144 DSC01756 DSC01749

Topp Tre Tips – Rekommendationer, utifrån ett familjeperspektiv

1. När skall vi resa? Besök gärna Legoland i lågsäsong innan skolavslutning eller efter skolstart. Speciellt om du har mindre barn som inte har tålamod att vänta ens 5 minuter i en kö. Väljer du juni-augusti är det bättre att komma mitt i veckan än på helgen. Är vädret viktigt, åk i Juli!

2. Mat & dryck. Det finns bekvämt gott om mat- dryck- och glassbutiker på området. Komplettera emellertid gärna med medhavd snacks och dricka – det finns trevliga områden för picknick i egen regi. Förr eller senare hamnar du obönhörligen i den välsorterade Legobutiken och då förväntas du ha något kvar i plånboken!

3. Legoland är för barn. Endast för barn! Och om du inte trodde det, så kommer även du min käre läsare att inom tio meter innanför grindarna ha återgått till vad vi alla en gång har varit:-) Enjoy!

Har du själv några fiffiga tips från ditt Legolandsbesök?! Kommentera gärna mitt inlägg med dina synpunkter!

Jag återkommer med Handbok för Lalandiabesök inom kort!