Efter lata dagar under sommarlovet är höstlovet perfekta tiden för aktiviteter! Vandra i fjällen, busa på ett tropiskt äventyrsbad eller låt det kittla i magen på en nöjespark. Man behöver inte alls åka långt bort för att ändå få den där härliga semesterkänslan. För vuxna kan en semester i Norden bjuda på häpnadsväckande vacker natur, övernattningar på spa och herrgårdar och matupplevelser som smaklökarna sent ska glömma. Men för de flesta handlar höstlovet om barnen och då blir resan ofta betydligt mer fartfylld.

Letar du efter förslag på upplevelser för barn och resmål som kan passa familjen, kommer här både tips och inspiration med fokus på semester i Sverige och Danmark. Vad sägs om flera stora vattenland och äventyr som är både enkelt och billigt att ta sig till?  Utbudet är så klart mycket större än de utvalda tips vi delar med oss av här, så se detta som några väl valda godbitar från ett helt smörgåsbord av roliga aktiviteter att hitta på under höstlovet.
Titta in på Sembo.se för att se hela vårt utbud av barnkul!

bilsemester

Att ta bilen på semestern har många fördelar.

Packa bilen, preppa låtlistan och åk på roadtrip

Ett av de bästa sätten att uppleva både Sverige och Danmark, är från vägarna. Att åka på bilsemester kan vara ett lika smidigt som ekonomiskt sätt att resa. Ni bestämmer dessutom helt och hållet själva hur långt ni vill köra och vad ni känner för att göra längs vägen. Fördelen är såklart den stora friheten och möjligheten att ta dagen, och vägen, som den kommer.
Kanske har ni ett huvudmål, men gör mysiga stopp längs resan dit? Gör resan ännu lite mer spännande för barnen och kombinera med att ta färjan över till Danmark. Köpenhamn bjuder dessutom på mängder av aktiviteter för barn.

Förslag på badland, nöjen och djurparker i Sverige och Danmark

  • I Sverige; Liseberg, Gröna Lund, Kolmården, Astrid Lindgrens värld, Skansen, High Chaparall, Tom Tits Experiment, Sagolandet Tomteland m.fl.

Ta vägen över vattnet

Från Göteborg, Varberg och Helsingborg kan du ta färjan över till Danmark från Sverige. Väl där är Köpenhamn är ett uppskattat och omtyckt resmål med massor att göra för barn på ett och samma ställe. Under samma vistelse kan familjen hinna med att åka karuseller och äta sockervadd på Tivoli, uppleva en hel undervattensvärld på Den Blå Planet, Nordeuropas största akvarium, eller fascineras och förtrollas av all spännande vetenskap och häftiga fenomen på Experimentarium eller Ripley’s Believe it or not.

I Köpenhamn kan man också dyka in i sagornas värld och besöka H.C. Andersen Eventyrhuset och ta del av hans magiska berättelser. För de små konstintresserade finns även Barnens Konstmuseum där alla föremål hänger i ögonhöjd för deras yngre besökare.

Hotel Legoland

Legoland är en stående favorit bland barnen.

Läs vårt blogginlägg 10 roliga upplevelser i Danmark – nära Legoland!