Sembo har hjälpt till med att skapa kontakt mellan Familjen Helsingborg och Palma de Mallorca’s kommun, Mallorca Convention Bureau och den populära beachklubben Puro Beach.  Helsingborg har uppmärksammat Palmas satsning på att få turister året runt då ön har så mycket mer att erbjuda än sol & bad. Här finns det ett stort utbud av kultur, sport, gastronomi, shopping och upplevelsemöjligheter året runt och klimatet är behagligt även under vintern så kommunen har startat ett projekt vid namn Passion for “Palma de Mallorca” och det var Helsingborg mycket intresserade att få vet mera om.

P1010968

Under två intensiva dagar genomfördes 3 möten och flera studiebesök, bilden ovan och under är från mötet  med Mallorca Convention Bureau’s direktör Marga Méndez och 5-stjärniga Hotel Meliá de Mar’s direktör Tito Casasnovas.

P1010966

 

Sen var det dags att träffa en av cheferna från Puro Beach, han förklarade hur de sakta men säkert byggt upp varumärket Puro som numera finns på flera ställen i världen. Har du inte varit där föreslår jag ett besök nästa  gång du besöker Mallorca, Puro Beach ger en härlig känsla av lyx i avslappnad omgivning.

P1010999

 

Sen var det dags för det efterlängtade mötet med Palma’s vice borgmästare Álvaro Gijón, här sitter fyra förväntansfulla tjejer och väntar på att han ska dyka upp.

P1010971

 

Mötet som var planerat att vara i en halvtimme drog ut på tiden, över två timmar tog det då delegationen hade många frågor om projektet och efter mötet var de övertygade om att det kommer att lyckas för Palma. Här är det Emma som överlämnar några presenter till vice borgmästaren.

P1010972

 

Efter mötet tog han sig tid att visa runt delegationen i kommunens vackra lokaler.

P1010986

 

Och sen kom borgmästaren Mateu Isern och ville vara med på bild och det fick han naturligtvis.

P1010992

Mötet var mycket uppskattat från bägge sidor, helsingborgarna lyssnade med spända öron när vice borgmästaren berättade om hur projekt “Passion for Palma” är uppbyggt. Samtidigt var vice borgmästaren glad och stolt över att höra att hans projekt uppmärksammats uppe i kalla norden! Så pass att han såg till att det kom in en notis och bild i tidningen om besöket!  http://www.diariodemallorca.es/palma/2013/09/11/cort-exige-normalicen-carteles-plaza/873797.html

Då återstår det att se om om Helsingborg och Palma de Mallorca  blir vänorter…. Jobba på det tjejer och lycka till!