Vi hade som plan att åka kl 08.00 från Zadar för att hinna till Split till kl 10:00 d v s en timme innan färjan skulle gå till Hvar. Vi åkte kl 08:10 och är stolta över att vi åter igen nästan höll tiden för avresa. Motorvägen mellan Split och Zadar är extremt fin och ny. Väldigt lite trafik dessutom (åtminstone onsdagar). Väl inne i Split blev det rejält med trafik. Här fick man vara vaksam så man håller koll på skyltningen ned till hamnen. Väl nere i hamnen öppnar sig ett organiserat kaos. Tipset här är att inte ta något för givet. Fråga hellre en gång för mycket än för lite för att på bästa och snabbaste sätt komma fram till rätt terminal (eller plats varifrån färjan avreser).

Nikon 619 

Nikon 615

006

Nikon 618

Färjan till öarna går inte att förhandsboka. Det är först till kvarn som gäller. Därmed kan det vara bra att vara ut i god tid. Vi fick besked om att färjan skulle börja lastas kl 10:30. Lastningen startade kl 10:50 men vi avgick i stort sett på tid. Här ovan lite bilder från när vi väntade i hamnen och från båten vid avresa. Båten som sådan var väl ingen lyxkryssare precis men helt funktionsduglig. Det var en varm dag när vi åkte, så vi satsade på att sitta ute på översta däck under färden. Efter en ganska lång stund insåg vi (även mamma) att vi i praktiken satt i en fön. Det var varmt fast båten körde (ingen som helst vind). På slutet förflyttade vi oss in i “restaurangen” på båten och fick svalka oss i sval airconditionerad luft:-)

008

Nikon 622  

Nikon 628

Det tog oss ca 30 min att köra fram hamnen i Stari Grad till Hvar. När vi kom till hotellet Hotel Amfora och hade fått våra rum så öppnade sig denna vy framför oss från balkongen! Polen har en rutschbana som har blivit väldigt populär hos barnen. Poolen är överhuvudtaget ganska grund och passar därmed barnfamiljer väl.

017

 

026

014

 

Tittar man på hotellet från strandsidan så ser det ut enligt ovan. Det finns en lite badbukt nära hotellet (ca 3 min gångväg) var det finns en hipp beachclub (det är vårt nya inneställe).

Nikon 663

Nikon 665

Nikon 694

Det är endast 10 min promenadväg från hotellet till Hvar centrum utefter en mycket trevlig strandpromenad. Här ser ni lite bilder som är tagna under tiden vi promenerade in till stan första kvällen. Som ni ser på bilderna är båtparken ganska respektingivande! Runt de allra största båtar springer det paparazzis med kilometer långa teleobjektiv. Vi har inte sett ngn kändis ännu men det är antagligen en tidsfråga.

012 

013 

Första kvällen åt vi på restaurangen ovan. Fisk verkar vara det som man skall äta här. Inte det billigaste på menyn (det är fisk ingenstans numera i Europa) men otroligt gott.

022 

 Nikon 692

Men andra kvällen tog vi en rejäl promenad i stan och fick oss ett helhetsgrepp om staden. Den är otroligt charmig! små gränder med massor av restauranger (inte ett spår av ngn form av gammal öststats känsla) och små butiker. Har lånat företagets kamera för att få lite bättre kvalitet på bilderna (vet att det inte syns på bilderna…). Blev så exalterad när det kom spanjorer till bordet bredvid oss på restaurangen (vi pratade fotboll och mat – vilket man gör med Spanjorer) så om inte Angelica 6 år hade påmint mig om att jag höll på att glömma firmans dyra kamera på restaurangen (när vi skulle gå) så hade jag nog gjort det. Lovade henne alla glassar hon orkar äta på semestern. Löften är till för att hållas!