Det är inte svårt att se sig själv sitta där i bilden ovan, med en härlig bok eller ett glas vin i handen :)

Nu börjar det bli dags att tänka på sommarens resa.  Frågorna är många: Var ska vi åka? Hotell eller lägenhet eller kanske ett eget hus?

Är du som många andra och kanske tröttnat på hotellkomplex och samtidigt vill åt friheten – då är ett eget semesterhus något för dig. Att hyra hus har blivit otroligt populärt bland barnfamiljer och stora kompisgäng som ofta reser många familjer tillsammans, eller tar med sig släkten. Många väljer även att bila ner för att kunna göra lite stopp på vägen och ha en bil på plats.

Just när man kanske är en stor familj blir det ofta väldigt prisvärt att hyra hus. Priset per person och vecka blir oftast billigare än om du bor på hotell.  Med ett eget kök kan man dessutom laga maten själv, och behöver inte betala restaurangpriser varje gång man vill ta en kall öl från kylen. De flesta länderna kring Medelhavet har även en fantastisk matkultur, så att få gå i de lokala affärerna och handla är en upplevelse i sig!

Bloggaren Magdalena Graaf har väldigt bra upplevelser från eget hus på semestern. Hon hyrde ett hus med oss för några somrar sedan. Här kan du läsa mer om hennes upplevelser.

Många av husen är stora friliggande villor och ofta på bra läge med grönskande trädgårdar och många har även egen pool. Du kan välja bland många olika storlekar på husen upp till tolv personer.

De mest populära länderna att hyra hus i är: Spanien (Mallorca populärast), Italien, Kroatien och Frankrike.

Hyr ditt hus med oss här

CDS100_91

 

 Läs mer om att boka eget semesterhus med oss på Resias blogg