Italiens vackra öar

Tittar ut på det gråa kalla vädret och bara längtar efter sommarsemestern, ganska övertygad om att jag inte är ensam om att sitta och drömma mig bort.

Några av mina kollegor har redan bokat sin semesterresa och i år är det mer än en som väljer att åka till Sardinien. Denna fantastiska ö som enligt mig är paradiset för både själen och gommen. De gör verkligen rätt som passar på då man i år hittar förmånliga flyg från Skandinavien med Norwegian. Jag har själv semestrat tre gånger här och för mig är Sardinien fortfarande nummer ett i mitt hjärta. Har aldrig känt mig så avkopplad någon gång under min semester eller för den delen gått upp så mycket i vikt. Laga mat det kan dem, de där Sarderna!

 

68443[1]

68448[1]

 

Vanligtvis väljer våra kunder fastlandet vilket är förståeligt då de flesta destinationer i Italien är lätta att nå och sandstränderna kilometerlånga. Men jag skulle ändå vilja slå ett slag för just öarna.

Capri kan du besöka under en dagsutflykt om du bor nere vid Sorrento eller Amalfi, fast det är inte helt fel att boka in sig ett par nätter på denna vackra ö. Om inte annat än för att insupa charmen och det romantiska landskapet.

IMG_0703

 

Sicilien är den ö du bör välja om du vill ha en upplevelserik semester i kombination med sol, bad och god mat. Här kan du göra många spännande utflykter till bl a Siracusa, Eoiliöarna och vulkanen Etna. Sicilien har flera vackra städer som t ex Taormina och Cefalù och många trevliga badorter som Giardini Naxos. Fina badstränder och kristallklart vatten är något av det du kan uppleva här. Ett stort plus är att klimatet är kanon och säsongen lång pg a placeringen nära Afrika.

 

 

DCF 1.0

Elba, denna lilla pärla som tillhör en av landets vackraste regioner Toscana, bjuder på mjuka gröna kullar, underbar kust och klart vatten. Elba känns som en destination som passar alla i familjen. En lugn och skön semester med vackra omgivningar och god mat. Kan det bli bättre!

90646[1]

 

Hur tar du dig då smidigast till dessa öar.

Till Sardinien kan du välja att flyga eller ta färja. Väljer du vattenvägen kan du även åka via Korsika och då slår du två flugor i en smäll. Korsika har många vackra platser och genuina städer. Föredrar du att flyga tycker jag att hyrbil är ett måste. Dels då många boenden ligger skönt avsides för att inte förstöra landskapet och dels för att du ska kunna ta dig runt till öns otaliga och helt underbara sandstränder.  Även till Sicilien är flyg och hyrbil att rekommendera. Här är det dock lättare att låta bilen stå och ta sig fram med de lokala transporterna. Till Elba måste du än så länge ta en färja och det fungerar både smidigt och snabbt. Tänk på att många hotell kan hjälpa till med förmånliga färjebiljetter då de har specialavtal med utvalda rederier. Jag tycker att det är skönt att ha bilen med sig på Elba då man i lugn och behaglig takt kan kuska runt och utforska öns olika vinklar och vrår.

 

Ja det kanske blir någon av öarna för min del också i år. Kanske för dig med?

Oavsett vilken ö du väljer är jag övertygad om att du får en helt underbar vistelse.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ett härligt inlägg som ger reslust!

1 Pingback

  1. Mike

Leave a Reply