Har du bokat en London-weekend under December till London? Eller kanske tittar du nu på billiga avgångar? Det finns faktiskt en del bra klipp kvar.

Jag tänkte dela med mig av mina bästa London-jultips!

2011 mix 027 afternoon tea

Alla har ju sitt favve-varuhus i London att handla på, mitt är nog Harvey Nicols men bäst betyg för julskylt får nog Selfridges (bilden ovan)! Vad som är trevligt med Selfridges är att det känns lite rymligare och har större ytor att röra sig på. Jag gillar även att det känns supermodernt och att de har en grym accessoar-avdelning. Är man uppe kring kvarteren kring Oxford street där Selfridges ligger ska man passa på att titta in på The Ritz Hotel. Tar en kvart att gå dit och värma sig med en te och njuta av den vackra julgranen som står i lobbyn och den juliga atmosfären. Vill ha en hel Afternoon Tea meny blir det dyrare (ca 40 pund) och det krävs att man bokar innan. Ett annat trevligt Afternoon Tea ställe (som är lite billigare)är The Wolseley, kostar 21 pund per person och deras scones är helt underbara! Glöm inte att boka! 

2011 mix 016 2011 mix 017

Man FÅR inte missa Harrods julskyltning. Har man fobi för trängsel ska man dock stanna utanför..det är massor med folk, alla går på varandra och är som galna i alla julsaker som finns att köpa. Jag brukar tränga mig in i ”terummet” där det finns vackra chokladaskar, söta Harrods-tomtar och lite annat kul att köpa till rimliga priser! Det är också ett måste att gå in i matavdelningen. Jag brukar passa på att vila benen på någon av de många olika matbarerna, äta något litet och titta på alla människor som handlar av allt det goda saker som finns. Då känner man den verkliga julpulsen!

2011 mix 023 2011 mix 020 2011 mix 026

Känner man för att lämna shoppinghysterin är det dags att ta sig till Hyde Parks fina julmarknad som kallas Winter Wonderland. Här finns massor av roliga saker att se och göra. Jag brukar dricka varm dryck och äta den fantasiska korv de grillar, sitta i någon av hyddorna och sedan bara gå omkring och titta på alla juluppträdanden och saker de säljer. 

2011 mix 053 2011 mix 061 2011 mix 001

Hotellet som vi bodde på under denna resa var något utöver det vanliga. Vi ville prova på ett riktigt mysigt, litet och genuint engelskt hotell så det blev ett av Sembos lite lyxigare som heter The Milestone.

Känner man att man inte vill lägga så mycket pengar på sitt boende men gillar denna atmosfär kan man även här boka Afternoon Tea på hotellet som är helt fantastiskt. Hotellet har 3 olika ”drinkrum” som är inredda i helt olika stil och passar perfekt som ett ställe att ses på innan maten även om man inte bor här.

julpubb anglesea 2011 mix 064

Jag gillar att slinka in på pubbarna under julshoppingen, dels för att man orkar shoppa längre många pauser och dels för att deras julpyntning inte har några gränser! Man förvånas över det enorma jobb som läggs ner på många pubbar, på en del syns inte väggarna längre, det blinkar i olika färger, julgranarna är tunga av allt som hängs på och stämningen är helt underbar. Det är här begreppet ”tacky” inte finns längre, ju mer desto bättre! Det finns oändligt många att välja mellan så hitta din favorit, min är Anglesea Arms i South Kensington.