Dags för femte besöket i Europas vackraste land, Kroatien. I år hade vi dock valt en variant på starten av vår resa och åkte ut med nattfärja från Trelleborg till Rostock. Detta innebar att vi, utan att egentligen ha ansträngt oss nämnvärt, var i Tyskland redan klockan 06 på morgonen. Vi nådde München redan vid 15.30 och checkade in på utmärkta Comfort Hotel en bit öster om München. Familjerummen är stora och superfräscha och barnen satte i vanlig ordning igång med kurragömma innan vi ens tänt lamporna.

Comfort Hotel

Ganska snart satt vi i bilen igen och körde den lilla sträckan till München Zoo. Det blev en snabbvisit eftersom vi bara hade 1,5 timmar på oss innan stängning, så vi koncentrerade oss på de afrikanska och asiatiska djuren. Vi fick t o m klappat en flodhäst!

Munchen Zoo med tillhörande djur

Morgonen därpå efter en för Tyskland sedvanligt god frukost, begav vi oss vidare mot österrikiska gränsen, genom Slovenien och nådde Kroatiens huvudstad Zagreb sen eftermiddag. Kvällen och natten skulle spenderas hos min mans kusin med familj och tanken var att vi skulle hinna med att besöka stadens centrum för lite sightseeing men vi kom liksom aldrig riktigt ifrån släktingarna som med stor glädje och öppna armar välkomnade oss med festmåltid och överraskningar åt barnen. Trädgården med tillhörande husdjur, hunden Boss blev besökets höjdpunkt för de små.

 Kusinernas trädgård

Hälsningar
Jessica Jovanovska