Vi var som vanligt sent ute när vi skulle bestämma oss vad vi skulle göra på semestern i sommar. Diskussionerna har pendlat mellan allt från att åka till USA:s västkust kombinerat med släktbesök i Kanada till diskussioner om i stort sett varje land i Europa.

Lägger man dessutom till dåligt samvete för att farfar & farmor “aldrig” får träffa sina barnbarn vid deras fina sommarställe i Vexala i Finland, så var soppan ordentligt kokad innan beslut började tas. Vi prioriterade slutligen att få vara tillsammans i lugn och ro med barnen då mina arbetsveckor präglas av mycket resande. Med facit på hand så var det helt rätt beslut!

Preziosa (1)

Napoli & Sorrento (9)

Vi började med att åka med Norwegian till Barcelona för att stiga på MSC Cruises MS Preziosa. Fartyget är helt nytt så det var riktigt bra standard på fartyget.

Marseille (1)

Första stoppet var Marseille i Frankrike

Marseille (9)

Här hamnade vi mitt i en Pride festival som höll och på att orsaka kaos för oss då vi inte höll att få tag på någon taxi tilbaka till fartyget. Man vill inte missa ett kryssningsfartyg…

Napoli & Sorrento (15)

Napoli & Sorrento (13)

Nästa stop var Napoli och då tog vi en båt till Sorrento för att bada. Sorrento är inte känt för några stränder men det var ändå trevligt att bort från storstaden Genoa.

Genoa (11) Genoa (15)

I Genoa tog vi en stadsrundtur och sedan gick vi på ett av Europas största akvarium. Men akvariet var dessvärre inte prisvärt. Väldigt mycket folk (Italienare kan vara extremt högljudda!:-)) och väldigt högt pris…

Messina (4) Messina (5)

Följande stop var Messina i Sicilien. Här tog vi en taxi till en fin strand några kilometer bort.

Tunis (7) Tunis (3)

I Tunis var vi på bazar. Måste nog erkänna att det inte var riktigt vårt ställe. Mycket varmt, extremt mycket människor och en trafik som slår det mesta.

På morgonen när vi anlände till Tunis vaknade vi av ett mycket högt ljud från en orkester. Vi trodde det var minst 100 man utanför på kajen och spelade men det visade sig vara världens minsta men mest högljudda orkester…

Barcelona (1)

Tillbaka i Barcelona i Barcelona efter en vecka på kryssning. Även om maten var god ombord på fartyget så var vi extremt glada att nu få äta riktig spansk tapas. Vi stannade i Barcelona två nätter för att sedan ta en hyrbil ner mot Alicante som låg ca 500 km söderut.

Alicante (32)

Alicante (37)

Alicante (27)

Här vårt hotell Melia Melia Alicante och lite andra bilder på Alicante från toppen av fästningen Castillo De Santa Barbara. Det tog en stund att gå upp men det var det absolut värt.

Alicante (25)

Så här såg det ut när jag gick upp till toppen av fortet. Trevliga små spanska gränder!

Alicante (11)

Så här ser det ut i marinan i Alicante.

Alicante (41) Alicante (44)

Alicante (20) Alicante (30)

Så här ser det ut i Alicantes gamla stad på både dag och kvällstid. Gamla stan var en mycket trevlig upplevelse. Här finns obegränsat med små spanska tapas ställen som man kan “kulinarisera” sig igenom!

Tobaso Apartments Nerja (3)

Tobaso Apartments Nerja (2)

Efter tre dagar i Alicante åkte vi sedan vidare till Nerja på Costa del Sol. Nerja är en liten trevlig by ca 50 min från Malaga. Så här såg lägenheten ut som vi bodde i på Toboso Apartments. En klassisk Sembo lägenhet när den är som bäst!

Toboso Apartments Nerja (1)  Nerja (1)

Här utsikt från vår balkong!

Nerja (16) Nerja (17)

Här lite bilder från Nerjas torg Balcon de Europa som vårt hotell låg alldeles vägg i vägg med. Balcon de Europa är Nerjas naturliga samlingspunkt.

Frigiliana (4) Frigiliana (14)

Alldeles i närheten av Nerja ligger en by som ibland kallas Spaniens vackraste by och heter Frigiliana. Om den är Spaniens vakraste by låter jag vara osagt, Pitoreskt var det i varje fall!

Nerja (6) Nerja (7)

Nerja (12) Nerja (14)

Nerja har många små fina stränder (Calas) som man kan besöka. De flesta är endast 10 – 15 min gångväg från Sembos hotell i Nerja. Vi gjorde flera olika strandutflykter under vår vecka vilket gjorde att man kunde variera sig lite även under en sol & bad semester!

Puerto Banus (11) Puerto Banus (15) Puerto Banus (2)

Under vår vecka besökte vi givetvis andra delar av Costa del Sol också. Här lite bilder från Jetset resmålet Puerto Banus utanför Marbella.

Wife & Hunk.. (1)

Tre veckor går snabbt när man har roligt! Nu är det bara att börja klura ut vart vinterns resa skall gå. Jag har mina funderingar men måste nog lyssna in mig hos “hon” som bestämmer hos oss ;-)