Las islas afortunadas

Så kallas de Kanariska öarna och visst blir man lycklig när man kommer dit! Var på Gran Canaria i mitten av januari och kan bara konstatera att det är många med mig som tycker det samma. Ön har blivit väldigt populär igen bland skandinaverna och det glädjer mig enormt! Jag är en stor fan av ön och hävdar att det är det perfekta resmålet för att under vintern kunna sticka iväg en vecka till sol & bad, bra käk, schysst boende och samtidigt ladda batterierna. Flygresan från Köpenhamn tar runt 5 timmar och tidsskillnaden är bara en timma (efter oss) så man slipper problem med tidsomställningen.

Kom till Gran Canaria första gången i november-82, jobbade då som reseledare och blev stationerad i Puerto Rico. Då fanns det få hotell på orten med ett köpcenter som den stora samlingspunkten. Idag är Puerto Rico rejält utbyggt, många hotell och lägenheter ligger uppe på höjden med en underbar utsikt över Atlanten och stranden. Butiker, barer och restauranger har också hängt med i utvecklingen så här kan de flestas inköpsbehövs uppfyllas! Läs mer om Sembo’s Puerto Rico.

Bild över Puerto Rico-dalen 

En av mina favoritorter på ön är San Agustin, härifrån har jag fantasiska minnen då jag bodde här under flera vintrar. Därför ligger mig San Agustin varmt och hjärtat och varje gång jag kommer tillbaka till ön är det givet att jag besöker området där jag också har många kompisar  OCH min favoritrestaurang Grill Paco. Här jobbar Jaime i köket och han vet vad jag vill ha; En pan catalan, en bit av det bästa köttet han har och lite gott rioja-vin! Han får välja köttet, ibland blir det det en entrecote, ibland en oxfilé eller en chateaubriand. Gör han gärna ett besök, han har öppet dagligen vintertid från kl 19, restaurangen ligger mellan Beach Club och köpcentrat.

P1040566  P1040567

 

I min nästa blogg får du läsa några rader om storstaden på ön!

← Previous post

Next post →

3 Comments

 1. Britt Artursson

  Hej, jag är också ett stort fan av gran Canaria. Varit här 7-8 ggr. Nu i mars ska jag resa iväg med min 12-årige pojke till Maspalomas.. Jag kör ej bil, men tänkte ta bussen och försöka åka runt lite. Undrar om du har några tips på trevliga utflykter? Mvh Britt!

 2. Lisa Wengel

  Hej hej!
  Jag heter Lisa och har nyss börjat jobba som ”linkbuilder” från England.
  Jag läste din fina och intressanta blogg och tänkte fråga dig om du skulle vara intresseradi att lägga upp en länk på din blogg åt mig?
  Om du har frågor så skicka bara ett email så ska jag försöka svara så gott jag kan!
  Tack så jättemycket för hjälpen!!

  MVH
  Lisa Wengel
  lisa.wengel@obanmultilingual.com

 3. Jörgen Svensson

  Svar till Britt Artursson;
  Gran Canaria har som du redan vet mycket mer än sol&bad att bjuda på. En hyrbil hade varit det optimala för att ta sig runt då bussförbindelserna till småbyarna är begränsade. Men ta en titt på http://www.rockyadventure.com de arrangerar trevliga vandringar på ön. Kolla också en den skandinaviska gratistidningen Dag&natt som du finner på hotellet och på http://www.dagnatt.com, här får du många bra tips. Till Las Palmas tar du dig lätt, hör med receptionen om tider och närmsta hållplats. Trevlig semester!

1 Pingback

 1. Arthur

Leave a Reply