Jag och min familj har varit på dessa två attraktioner 6 gånger. Dels är det ju så att Lego och två pojkar i åldrarna 6-13 är precis rakt in i målgruppen, men också för att de två är en alldeles genial kombination.

Stugor på Lalandia i Danmark boende hotell

Jag menar bestämt att man skall bo i en av de fräscha stugorna på Lalandia. Därifrån har du, beroende på stugans belägenhet, 5-10 minuters promenad till Lalandia center. Där finns mängder av aktiviteter att gotta sig i, liksom restauranger, barer och supermarket. Allt snyggt presenterat och inomhus. LEGOLAND® är som bekant i huvudsak utomhus vilket gör kombinationen av de två helt perfekta. I vårt fall så brukade vi hänga på låset när LEGOLAND® öppnade på morgonen, köra järnet fram till lunch – som vi antingen hade med oss eller köpte i parken.

Legoland Danmark tåg legotågSen fortsätter eftermiddagen inne på Lalandia. Då är det ganska skönt att bara glida ner i bubbelpoolen, eller för den delen låta energin fortsätta flöda i någon av vattenrutschbanorna.

Lalandia Danmark badland

Jag har sedan tidigare två ganska kompletta blogginlägg som jag valt att kalla Handbok för Lalandia- & Legolandsbesök. När du är klar med den här texten börjar du med Handbok för Legolandsbesök. Sedan kan du även ta dig an Handbok för Lalandiabesök.

MEN! En viktig korrigering. Sedan min Handbok skrevs har Polar Land tillkommit. Jag kan tillbringa massor av tid och bara sitta och titta på de fascinerande Pingvinerna simma rundor och hoppa omkring i Penguin Bay. Men också berg-och-dalbanan Polar X-plorer som får dig att tappa andan ett par gånger…

Vad finns det då mer att göra i Billund? Svar: ingenting. Själva miraklet består i att en ganska halvtråkig by mitt i Danmark av en slump råkat bli hemvist för ett par av landets mest besökta attraktioner. Slumpen heter LEGO och uppstod här i byn 1949.

Läs nu vidare så kanske vi ses där i sommar. Jag skall i alla fall tillbaka!

//Jens