Madrid den 31:a Januari 2013. Dagtid.

Som en uppföljare till en eller annan mässblogg kommer här en till… Det brukar allmänt heta att “1:an är alltid bäst”. Ja, då får jag ber dig kära läsare att ånyo plöja igenom alla mina mässbloggar och lämna din kommentar i avsett fält nedan. Hursomhelst – eftersom det förmodligen är helt ointressant att läsa om de möten vi hade så visar jag som vanligt några bilder på det som kan sägas sticka ut på en resemässa. Som en repetition påminner jag om att bildtext alltid kommer under själva bilden i mina bloggar.

DSC_1596

Vid entrén möts man i år igen av den stora röda björnen. Ej att förväxla med mannen i förgrunden. Det är för övrigt han som bestämmer vårt utbud av hotell och lägenheter i Spanien och Portugal. Han förekommer även senare i bloggen. Låt oss för enkelhetens skull kalla honom Jörgen.

DSC_1597

Återigen en björn. Den här gången vit. Mannen är densamme som framför den röda björnen. Om du hatar björnbloggar kan du dra en lättnadens suck, för det kommer nämligen inga fler björnbilder. Däremot på mannen…

När jag läser en blogg vill jag gärna kunna konstatera att jag lärt mig nånting. Så låt göra en kort språkresa. “Oso Polar” = Isbjörn.

DSC_1598

Varelsen till vänster är ingen björn. Vad kan det då vara? Till höger känner vi dessbättre igen Jörgen. Skönt!

DSC_1601

Vuxna män i färgglada kläder är något som alltid fångat Jörgens intresse lite extra. Här stolt poserandes framför Madridfilharmonikerna.

DSC_1606

Här har vi ännu en fullvuxen man. Nåja, två faktiskt. Emellertid är den ene nästan helt utan kläder. Han representerar Guatemalas tidiga krigare, men vi lät oss inte skrämmas!

DSC_1600

Jag lovar! Detta är INTE en björn! Däremot en Yeti (trodde inte dom fanns faktiskt!) som bär omkring på dagens fångst, en stackars kille i de tidiga tjugo som bara ville dela ut lite reklamlappar. Han skulle äta killen senare men “sånt gör man inte inför publik”, sa Yetin. Jörgen hade tur eftersom buren var för liten för honom.

DSC_1604

Det här är förmodligen mässans vackraste kreation! Svarta glänsande skor, nystrukna jeans, svart skjorta och kritstrecksrandig kavaj med en lätt knuten och snyggt matchande scarves, toppad med designerglasögon sådär lite nonchalant vilandes mot den välformade pannan.

En tiopoängare helt enkelt! Undrar vem han är?

DSC_1610

En liten geografilektion. Melilla, heter en liten bit av Spanien som sitter fast på norra Marocko. Det är Spaniens äldsta besittning på Afrikas fastland, sedan år 1496. Melilla har ca 70.000 invånare på ca 20 kvadratkilometer och styrs som en autonomi. Hela Melilla är avgränsat mot Marocko med stängsel för att undvika illegal invandring. Religionen är romersk-katolsk och sunni-islam. Melilla hade byggt upp en strand och valde att låta sig representeras av yttersta sparsamt klädda kvinnor. Något som i det stora hela gav en ganska positiv bild av resmålet.

Det är inte helt osannolikt att det inom kort dyker upp en tapasblogg från Madrid?! Jag kan, till skillnad från Findus, garantera att den är helt fri från häst.

← Previous post

Next post →

3 Comments

 1. Grattis till ett fint blogg. Jätte snygga bilder…..
  Jag gillar vad Melilla kan erbjuda som resmålet. Grattis att du fastnade på det också. Jag hoppas verkningen att den snygga mannen (som finns överalt i Spanien och i Portugal) kommer att fixa det.

 2. Mycket trevligt, där skulle man varit med som en fluga på väggen eller som björn kanske. De verkar ju vara inne just nu:-).

 3. Merete Søbstad

  Tjena!
  Du er like treffsikker med dine kommentarer fortsatt “señor Vimcent”.Underholdende :)
  Hils til bjørnekompisen også.
  KRAM Merete ( Ibban)

1 Pingback

 1. juan

Leave a Reply