Islandshästar, vulkaner, glaciärer och varma gejsrar. För att inte nämna norrsken. Island är sannerligen en magisk plats när det kommer till naturupplevelser.
Här har vi gjort ett litet urval på det bästa Island har att erbjuda, som du inte får missa under ditt besök.

Blå lagunens spa

blue_lagoon

Blå Lagunen på Island har kommit att bli en av öns mest populära sevärdheter.

Den vackra, blå lagunen är ett geotermiskt spa, vilket innebär att vattnet kommer från geotermiska källor som värms upp av jordens energi. Lagunen är belägen på ett lavafält och det cirka 35-40 tradiga vattnet innehåller dessutom naturliga, välgörande ingredienser som mineralsalt och alger. Den vita kiselleran ska dessutom vara bra för huden. Att ta ett dopp här är en av de mest populära attraktionerna på Island.

Isgrottan under Langjökull

isgrotta

Under Europas största glaciär gömmer sig en nästintill magisk grotta.

Det finns många mindre, naturliga isgrottor på Island, men under Europas näst största glaciär, Langjökull, har det specialbyggts en isgrotta som är öppen för besökare. Den enorma isgrottan är 5500 kubikmeter stor och öppnade för allmänheten så sent som 2015. Ju djupare in i grottan man kommer desto mer varierar färgen från snöfärgat gråvit till alldeles klarblå.

 Valsafari och båtutflykter

island_val

Djurlivet utanför Islands kust är väldigt rikt med alltifrån valar, delfiner och späckhuggare.

Island är en av de mest populära destinationerna för valskådning. Utanför öns kust simmar alltifrån knöl- och blåvalar till späckhuggare och delfiner. Åker man på valsafari under sommarhalvåret är chansen att se de mäktiga havsdjuren så hög som 95%. På vintern sjunker det lite, men är fortfarande väldigt hög chans att du stöter på flera av dem.

Storslagen natur

vattenfall_island

Få ställen har så vacker och varierande natur som Island.

Med cirka 3 invånare/km² är Island det mest glesbefolkade landet i Europa, vilket gör att det finns stora områden med sagolikt vacker vildmark att beundra. Alltifrån glaciärer, vulkaner, frodiga grönområden och vattenfall. Om du uppskattar häpnadsväckande naturmiljöer kommer Island inte göra dig besviken.

Rida Islandshästar

islandshastar

Rid genom lupinfält, bland bergstoppar och över öppna fält.

Ett väldigt omtyckt sätt att uppleva Islands storslagna natur är från hästryggen. Islandshästen, som man hör på namnet, härstammar från ön och är en robust liten häst som tål väder och vind. På Island kan du rida kortare turer på ett par timmar eller dagsturer med övernattningar, och det finns nivåer som passar både nybörjare och mer rutinerade ryttare.

 Gejsrar och varma källor

gejser_island

Vissa av Islands gejsrar har utbrott så ofta som var tredje minut.

Gejsrar är något som är starkt förknippat med Island.  En gejser är en slags varm källa där trycket gör att vattnet emellanåt sprutar rakt upp.  Vattnet värms upp i jorden där det pågår vulkanisk aktivitet, vilket gör att de alltid är varma. Islands mest aktiva gejser heter Strokkur och får utbrott mellan var tredje och femte minut.

Norrsken

norrsken_island

Ljusfenomenet som uppstår på himlen ser nästan magiskt ut.

Sist, men sannerligen inte minst, är såklart norrsken, det nästintill magiska naturfenomen som går att se på himlavalvet under särskilda väderförhållanden. Island är en av de bästa platserna på jorden för att få se det grönskimrande skådespelet. Rent vetenskapligt sker det när “laddade partiklar som accelererats till höga energier i jordens magnetosfär kraschar i atmosfären.”

Boka din resa till Island här