Som utlovat kommer en fortsättning från mässan i Berlin + mässan i Göteborg nyligen. Den här gången gäller det gastronomi och tilltugg i största allmänhet. Mat är minst 50% av en reseupplevelse. Sjunker således andelen matupplevelse så blir resan helt enkelt inte komplett. Inne på mässan är det oftast mest snabbmat. Tråkigt. Men just i Berlin hade de faktiskt ett asiatiskt “torg” som serverade bra käk helt enkelt.

DSC_0951

Den i röd curry var finfin!

DSC_0932

Efterrätten fanns i form av klassisk lösgodis i en av 100-talet tyska montrar!

DSC_0913

När vi kommit tillbaka till Potsdam (där vi ju bodde) var det middagsdax. I Tyskland är de duktiga på wurst, i alla dess former, liksom schnitzel. Även om detta inte framgick av just den här menyn…

DSC_0914

Helst skall hela tallriken vara full med schnitzel. Typ som härLer Du som har koll reagerar naturligtvis blixtsnabbt; vad har grönsaker ihop med schnitzel att göra?! Exakt. De lämnade raskt denna tallrik.

En vecka senare var vi på TUR-mässan i Göteborg. Den har, trots sin ringa omfattning i jämförelse med Berlin, naturligtvis också ätbara lockelser!

DSC_0995

Min kollega Torulf lät sig väl smaka från en übergigantisk chokladfontän.

DSC_0996

Och kvinnan i Ecuadors monter skapade sköldpaddor i choklad.

Naturligtvis leder det till många fantastiska upplevelser att ha vår internationella miljö som arbetsfält. Men det är också vår skyldighet att dela med oss av dem! Ty om vi inte gjorde det skulle vi ju faktiskt inte ha några kunder. Och visst är det kul att resa, eller hur! Hemma bra men borta bäst funkar ju som oftast. Men ibland är det tvärtom. En engångsgrill nånstans längs Råån vid Vallåkra stenkärlsfabrik skall man aldrig underskattaBlinkar

DSC_0983

På återläsande!