Efter ett helt år sedan sist börjar det kännas. Det där suget i magen efter värme, sol, bad och total avkoppling. För att inte tala om grillade skaldjur och grönsaker, smarriga efterrätter och fantastiska viner.

Fisk & skaldjur ser du ofta på menyn i Italien

Svårt att klå

Förra året gjorde jag en av mina bästa semestrar hittills. Jag tog med mina föräldrar och tonårsdöttrar på en tre veckor lång semester genom mitt favoritland Italien. Alla fick vara med om att tycka till och det blev riktigt lyckat. Sol & bad med inslag av kultur och shopping!!

I år blir det en lååång semester

I sommar bär det av söderut. Non vedo l´Ora som italienarna säger. En efterlängtad semester i två av Europas skönaste länder, Italien och Frankrike. Först Italien där vi bl a ska besöka vänner i Padova, bo på vingårdar i Toscana och ta färjan över till Sardinien. För att sedan fortsätta över till Korsika, ha eget hus med pool utanför Cannes och bo på slott i Alsace. Och lite annat smått och gott. Och jag måste säga, och detta säger jag inte för att jag jobbar på Sembo, men det är helt otroligt vilka resor man själv kan lägga upp med Sembos koncept. Har i år kombinerat det med en blank vecka – ett oskrivet blad.

Sardinien är min personliga favorit

Jag återkommer

Jag återkommer med en rapport lite längre fram om väder & vind, vad som hände med den obokade veckan, nyheter inför nästa säsong mm mm mm

Ha nu en riktigt skön sommar!

Ps Hur ser din semester ut i sommar? Lämna gärna en kommentar och dela med dig!