Alla har vi väl olika resdrömmar och drömresor, men för många är en riktig drömresa att få åka någonstans med gömda laguner, kristallklart vatten och kritvita sandstränder. Vi har listat några riktiga paradisplatser att drömma sig bort till när vintern närmar sig.

Karibien

barbados

Bottom Bay beach på Barbados är en av Karibiens vackraste stränder.

Barbados, Aruba, Grenada, Jamaica… Den ena ön härligare än den andra. Korallön Barbados är känd för sina sockerrörsplantage, härliga surfmöjligheter och lokalproducerade rom. På avslappnade Tobago kan du besöka kakao-odlingar och uppleva ekoturism. Vulkanön Grenada är grön och frodig med regnskog, vattenfall och muskotträd. Och varför nöja sig med en av dessa härliga platser? Ö-luffa runt i Västindien från paradisö till paradisö och upplev olika fantastiska stränder, kulturer, matinfluenser och naturupplevelser.

Se härliga hotell i Karibien

Malaysia

malaysia

Underbara Lankawi är en malaysisk skärgård bestående av nästan hundra öar.

Pulserande storstad och tropiska paradisöar i ett. Med en resa till Malaysia kan man kombinera shopping, nöjen och häftiga skyskrapor i Kuala Lumpur med sagolika stränder och regnskogar på de många öarna utanför kusten. I skärgården Lankawi med fler än 100 öar finns både lyxiga resort och ödestränder, och är en storfavorit bland de som är på jakt efter drömresor. 

På Borneo finns urgammal regnskog där man kan gå på djungelsafari och träffa på vilda orangutanger. Borneo har dessutom dykning i absolut världsklass. 

Kolla in våra boenden i Malaysia

Maldiverna

maldiverna

Maldiverna består av många små öar, så kallade atoller.

Maldiverna är en ögrupp med 26 stycken atoller, det vill säga öar i ring vilket skapar vackra laguner. Har du sett bilder på bungalows på pålar, långt ut i havet utmed långa bryggor, helt omslutna av kristallklart, turkosblått vatten? Då är det med största sannolikhet Maldiverna. Lugnt, lyxigt och med en svårslagen skönhet. De flesta hotellen ligger på egna små öar och avskildhet är lite av Maldivernas signum. Kanske gömmer sig det mest spektakulära under havsytan, där en färgrik och livfull undervattensvärld döljer sig. Som att simma i ett akvarium. 

Boka en bungalow på Maldiverna

Florida

key_west_beach

Florida Keys är en mix av USA och Karibien.

Fantastiska Florida har verkligen något för alla, med ett utbud som sträcker sig från outletshopping och nöjesparker till sagolika stränder. Ju längre söderut man kommer desto tydligare blir den karibiska influensen. Öarna Florida Keys är obeskrivligt vackra där de ligger som ett pärlband med Atlanten på ena sida och Karibiska havet på den andra. Dröm-ön Sanibel utanför Fort Myers är känd för sina många snäckstränder och solnedgångarna som sägs vara bland de vackraste i världen.

 Se hotell och poolvillor i Florida