Mål: Adriakusten i Italien
Reslängd: 10 nätter, 320 mil

Semesteräventyret börjar redan i Trelleborg när ni kör ombord på nattfärjan till Rostock. Väl ombord kan alla i familjen koppla av, leka och sova i den bekväma hytten som du bokat samtidigt med överfarten.

Nästa morgon efter frukost fortsätter färden mot Prag via Berlin, sköna Dresden och porslinsstaden Meissen. Prag är en mycket vacker stad med intressant historia och stort kulturellt utbud. Boka en eller två nätter beroende på hur mycket du vill se av allt det fantastiska i Prag. Körsträcka ca 58 mil.

2673.jpg

Efter en natt  eller två i Prag är det dags för etapp två till slutdestinationen Caorle på Italienska Adriakusten. Färden tar er via Via Linz, Salzburg, Villach och Udine. Genom vackra landskap med höga berg och djupa dalar. Stanna ofta och njut av utsikten – den är på vissa ställen hänförande vacker.

Sent på kvällen är ni framme i Caorle. Nu väntar massor av sol och bad! I Caorle hittar ni massor av härliga familjehotell. Körsträcka ca 90 mil.

Albatros är ett av våra mest populära boenden i Caorle.

141339.jpg

Caorle är en fiskehamn och här hålls marknad varje dag.

ScreenHunter_428 Mar. 06 08.49

Caorle har två fina sandstränder, Levante och Ponente. Dessa utgår båda från den gamla stadskärnan och på båda stränderna kan du välja mellan betalstrand och fristrand. Då vattnet är långgrunt i denna stillsamma ort är Caorle ett utmärkt val för barnfamiljer.

ScreenHunter_429 Mar. 06 08.50

Det märks att Caorle är en stad som är bebodd året runt. Här finns bra affärer, barer, många restauranger med utsökt kök och mysiga uteserveringar.

ScreenHunter_433 Mar. 06 09.09

I Caorle finns många mysiga gränder med vackra blommor som pryder husfasaderna.

ScreenHunter_435 Mar. 06 10.07

Efter en skön vecka, utvilade och med många semesterminnen bär det av hemåt igen. Kör via Brennerpasset mot Innsbruck. Passet har flera broar som alla bjuder på vackra vyer – den mest häpnadsväckande är Europabrücke med körbanan nästan 200 meter över marken.

ScreenHunter_434 Mar. 06 09.58

Sista dagen, kör de vackra vägarna norrut via Romantische Strasse. Ta god tid på er och stanna till i t.ex Dinkelsbühl eller, Rothenburg ob der Tauber – den ligger längs vägen, väg Fernpassstraße/B17 och A7b. Flanera, drick en kopp kaffe, ta en kopp till. Ingen brådska, hotellet i Kassel bokar ni hos oss innan avresa. Körsträcka ca 67 mil.

rotheburg_content1

Mysiga Rothenburg

Pigga och glada väntar så sista etappen från Kassel till färjeläget i Puttgarden och överfart till Rödby i Danmark. Överfarten tar ca en timme lagom för en lunch och kanske lite shopping i butiken ombord. Från Rödby till Helsingör är det ca 20 mil, sedan färja över Öresund till Helsingborg eller över Öresundsbron till Malmö. Sträcka att köra till Helsingör, ca 67 mil.

–  Vilken härlig semester det blev! Och så mycket att se längs vägen….Bilsemestertips_950x350