Så här skriver min kollega Kattis om Århus:

Vi, min man och jag, brukar alltid ta en weekend i Danmark höst och vår. Oftast går den till Köpenhamn. Lätt att nå för den som bor i Helsingborg.

Men, så i år så tänkte vi se något nytt och valde Danmarks näst största stad, Århus.

Det kan jag säga direkt, det valet ångrar jag inte en sekund. En så trevlig stad. Vi bodde på Scandic Plaza som ligger förnämligt till. Nära gågator, restauranger och köpcentrum.

clip_image001

Första kvällen gick vi ner till kanalen som rinner genom Århus. Där ligger en mängd olika restauranger vägg i vägg med varandra med uteservering ner mot kanalen. En mysig och härlig stämning och en mängd olika typer av mat att välja mellan. För vår del blev det Italienskt.

Nästa dag ägnades åt att upptäcka Århus och en del shopping. Längs med den stora gågatan finns de vanliga märkesbutikerna och kedjorna men nere i den äldre delen av Århus finner man en mängd småbutiker med allt möjligt roligt i både klädväg samt inredningsväg. Det kändes både nytt och spännande. Efter att ha levererat diverse kassar på hotellrummet gick vi till det närliggande Rådhus caféet. Det ligger på Sønder Alle 3 och kan varmt rekommenderas. Lite gammeldags miljö, trevlig betjäning och otroligt god mat. Jag valde en dansk specialité – Stjerneskud – som består av flundrefilé, räkor, ägg och rom. Så gott.

clip_image002

I Århus finns också – Den Gamleby – En gammal bevarad del av Århus. Här finns fina gamla korsvirkeshus och hantverkare som man kan besöka.

Det är inträde till området.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med vänliga hälsningar
Katarina Erlandsson
Sembo Kundservice