Att få uppleva enastående natur behöver inte kräva en flygresa över halva jordklotet utan det räcker att du åker till närliggande Rügen i Tyskland som kallas för “Tysklands Riviera” eller “Tysklands pärla” och det förstår du när du väl kommer hit! Här råder kilometerlånga vita stränder, långgrunt vackert hav, pampiga hotell och stora vita sekelskiftesvillor. Ett riktigt paradis taget från ett vykort och kan jämföras med vilken charterort som helst. Rügen är Tysklands största ö och trots det så hade jag hört att det går att köra runt hela ön på en dag och självklart ville jag testa detta fast med en mer frihetskänsla så jag hyrde en cykel och började trampa mig fram genom den vackra naturen. Jag upptäckte snabbt att jag hade tagit mig vatten över huvudet när jag hade tänkt att jag skulle ta mig runt hela ön på cykel för det skulle jag aldrig hinna med alla de stopp jag gjorde på vägen, även om det så skulle ta mig tre dagar. Det finns så mycket att se längs vägen så istället för att skynda mig runt hela ön så passade jag på att njuta i lugn och ro av det som dök upp längs vägen. Vill du inte göra som jag och cykla är Rügen ett perfekt alternativ för bilsemester och när du tagit dig över med färjan är det bara att påbörja bilfärden, sen kan du ju alltid alternera och hyra en cykel upptill om du känner för det. Oavsett cykel eller bil möts du av fantastiska vyer längs vägen och en del platser som är värda att göra ett stopp på.

 D-1043-79940

Binz

Medan jag cyklar längs kusten möts jag av små charmiga hus med halmtak, ståtliga fyrar och vacker grönska. Med en sån närhet till havskusten passar det ju inte bättre än med en lunch med havets läckerheter så jag svänger in på fiskrestaurangen Poseidon i Binz där jag får serverat dagens fångst. Denna restaurang kan jag verkligen rekommendera för den som gillar fisk och skaldjur. För den som hellre föredrar något annat än fisk så serveras här också vilträtter. Efter min fantastiskt goda lunch tar jag en strandpromenad här i Binz då denna ort är en av de mest kända bad- och kurorterna i Rügen. Förutom sol och bad måste du ta en promenad längs den 370 meter långa bryggan Seebad Binz som byggdes på mitten av 1800-talet. Rügen är ett perfekt resmål för avkoppling och här finns några av de bästa spahotellen du kan tänka dig. Ett hotell jag kan rekommendera i Binz är Seehotel Binz Therme Rügen med ett stort wellnesslandskap och varmvattenkälla samt självklart nära till stranden.

 D-2142-63503D-2149-72323

Sellin

En annan badort som är värt ett besök är Sellin där åtminstone jag blev hänförd av den anrika vackra piren och badbryggan Seebrücke Sellin som är en av de mest populära turistmålen i Rügen. Denna pampiga byggnad med vacker arkitektur är omgiven av en brygga som gör att du kan promenera långt ut över havet och som bjuder på en enastående utsikt. Här kan du även avnjuta något gott att äta på restaurangen eller kanske ta en kopp kaffe. Utanför kan du ta plats i en minst sagt unik solstol med tak och fotpall för en dag i solen. Även i Sellin finns precis som överallt i Rügen pampiga hotell att bo på.

 70450.15-1

Göhren

Den tredje populära badorten är Göhren och tillsammans med Binz och Sellin ligger dessa badorter som ett pärlband över Rügen med bara någon mil emellan. Göhren ska då inte vara sämre än Binz och Sellin och har också en egen lång brygga som sträcker sig ut i havet för härliga promenader. Nu märker jag att det är dags att pumpa däcken på cykeln för här i Göhren är landskapet till skillnad från andra orter väldigt kuperat och ligger mitt i ett vackert naturreservat. I Göhren har jag även valt att bo eftersom jag har hört talas om det fina hotellet Alexa Hotel och nog är det fint! Med snirkliga vita utsmyckningar på fasaden ser hotellet ut som en gräddig dröm på ett mycket charmigt sätt. Här vill jag bara sitta och dricka te hela dagarna på terrassen och blicka ut över den vackra trädgården för att sedan framåt kvällen njuta i wellness-delen som är inredd i romersk/marockansk stil.

 D-2133-112066

I Rügen skulle jag kunna cykla runt eller strosa omkring i hur länge som helst och bara njuta av den vackra naturen. Med dessa vita stränder och klippor känns det som om det vore någonstans i Grekland men tänk att ha detta så nära och inte behöva resa så långt! Vill du också njuta av vita stränder, god mat, vacker natur, avkopplande kurorter och unika hotellupplevelser utan att behöva resa långt så åk till Rügen och jag kan garantera att du inte blir besviken!


Vill du veta mer om Tysklands Riviera och vilka fler guldkorn som finns här så tveka inte att kontakta oss på Sembo så hjälper vi gärna till!