Rimini kändes som en ganska stor stad med mycket trafik. Vesporna körde sicksack så man ska verkligen hålla ögonen öppna när man kör bil här. Vi hittade dock vårt hotell ganska smidigt med hjälp av gps’en. Best Western Milton Hotel ligger i första rad från stranden med perfekt läge. Vi fick ett rum med fin utsikt över den gigantiska stranden. Rummet var inte så stort. I gengäld hade vi fått en jättelik penthouse terrass. Vi packade upp och gick sen ner för att äta på någon av de många restaurangerna längs strandpromenaden. Det blev pizza och lasagne den här första kvällen i Italien.

Vaknade upp nästa dag till strålande sol. Vilken känsla när vi gick ut på takterrassen och tittade ut över Adriatiska havet och såg liggstolar och kilometervis med strand. En vecka i Rimini blev i skönt semestertempo – efter frukost bar det av ner till stranden där vi hittade ett par solstolar. Sedan sol och bad hela förmiddagen. Vattnet höll en temperatur på 30 grader, otroligt skönt. Åt sedan lunch på någon av strandrestaurangerna och sedan blev det stranden igen. På seneftermiddagen när vi var trötta på solen så gick vi till hotellet där vi vilade en stund sen gjorde vi oss i ordning och gick ut på stan först vid 21. Drack ett glas vin innan maten eller en Aperol Spritz och därefter åt vi en god middag. Gick och tittade lite i affärer och köpte en glass. Sen en godnatt drink innan vi gick tillbaka till hotellet.

Tog bussen en dag till San Marino som är en egen liten stat i Italien ungefär 40 min. från Rimini. Mysig gammal borg och by. Det ska vara en taxfree zon men vi tyckte inte att det var så billigt. Men här var en fin utsikt över Rimini och omnejd.

clip_image002clip_image004

Melon och skinka till lunch Utsikt från balkongen

Bra med Rimini:

Här finns något för alla. Långgrunda stränder. Bra klimat med torr luft. Mycket hålligång för ungdomar. Mycket shopping . Många restauranger och barer. Inga vattenscoter.