Gran Canaria är som en hel kontinent i miniatyr. Här kan du uppleva grönskande lagerskogar, månliknande vulkanlandskap, bergstoppar 2000 meter över havet och så klart – de gyllengula sandstränder som sträcker sig längs kusten i söder. Klimatet är varmt året runt, vilket gör Gran Canaria till en ständigt återkommande favorit för sol- och bad-semestern.

SEVÄRDHETER

Sanddynorna i Maspalomas Gran Canaria Kanarieöarna

Sanddynorna i Maspalomas
Vandra över de vidsträckta underbart vackra sanddynerna längs stranden. De har utsetts till ett skyddat område så var varsam och plocka alltid undan eventuellt skräp efter dig.

Puerto de Mogán
En livlig liten fiskehamn med låg bebyggelse som brukar kallas Gran Canarias Venedig. Artificiellt – men realistisk. Här finns också en marknad. Båtar går hit från flera orter längs kusten.

Palmitos Park
Har du barn med dig så kanske de vill se Palmitos Park, en djurpark som bland annat visar rovfågels-och papegojshower. Gillar de bad så ta dem till vattenlandet Aqua Sur.

RESTAURANGER
Du är i Spanien, glöm därför det där med mid­dag klockan sex. De flesta restauranger har öppet 13–16 för menú del día (trerätters inklusive dricka) och 20–01 för middag. Prova gärna lokala speciali­teten Mojo, en sås i många varianter att dippa det mesta i.

Restaurangtips i Las Palmas Gran Canaria Kanarieöarna

Restaurangtips i Las Palmas

La Cabana Criolla
Argentinskt ställe med stora köttbitar och bra urval av vin.
CALLE LOS MARTÍNEZ DE ESCOBAR 37

Rias Bajas
Spanskt kök i sitt esse. Bra fisk och skaldjur. Dyrt för att vara Las Palmas, men värt pengarna. SIMON BOLIVAR 3

Cho Zacarias
Kanarisk husmanskost med allt vad det innebär av papas arrugadas (saltkokt potatis) med mojo (kall sås med olivolja, kummin och vitlök) och gofio (en sorts pudding). Populärt. Boka bord. CALLE AUDIENCIA 7

Novillo Precoz
Grillrestaurang med fint direktimporterat kött från Uruguay. Väggarna fullklottrade med autografer av kända gäster. Boka bord. CALLE PORTUGAL, 9

Bar La Crema
Här äter du calamares tillsammans med lokal-befolkningen. Stängt på helger. CALLE JUAN MANUEL DURÁN 5

STRÄNDER

Strand stränder Gran Canaria Kanarieöarna

Playa de las Canteras
Playa de las Canteras är en tre kilometer lång gyllene sandstrand i Las Palmas med gott om restauranger, affärer och nattklubbar. Stranden är barnvänlig och all tänkbar service finns i närheten.

Playa del Ingles
Playa del Ingles är en internationell strand med barer, restauranger, hotell, affärer och diskon. Var beredd på att en lång del av stranden är nudist­strand – här spelar man volleyboll och joggar alldeles naken. De vackra sanddynerna Maspalo­mas ligger här.

Puerto Rico
Puerto Rico domineras av turistanläggningar med höga hotellkomplex, pooler, spelhallar och pubar. Stranden är barnvänlig och här kan man vatten­sporta och åka på båtutflykter.

Playa de Tasarte
Playa de Tasarte skiljer sig en del från de tidigare nämnda genom hyddor och fiskebåtar som gör platsen mer idyllisk. Lokalbefolkningen kommer gärna hit på helgerna. Barnvänlig.

Boka din resa till Gran Canaria här