Vill du tillbringa din semester med god mat, fantastiska viner, vacker natur och sköna dopp? Ja då är Sicilien det rätta valet. Detta är ett paradis med milt klimat och många solsäkra timmar. Det dramatiska landskapet är förtrollande med spännande bergsformationer i kontrast till det azurblå Medelhavet. Dessutom kan Sicilien stoltsera med att bjuda på några av landets bästa stränder. Ett besök i huvudstaden Palermo är givetvis ett måste och passa då på att ge dig hän stadens gastronomi. Palermo är känt för sina brokiga marknader och fina råvaror. Pinfärsk fisk och drivor av pistagenötter trängs med underkläder och nyskördade sparrisar i vackra buntar. Snabbmat säljs direkt från stekpannan på gatan. Är det sol och bad i enskilda vikar som lockar, ja då är Castellammarebuktens västliga delar att rekommendera. Här finns vackra badvikar och små fiskesamhällen. Vattnet är klart och området är även populärt bland dykare.

Giardini Naxos

Giardini Naxos, är en av öns mest kända badorter, där du har vulkanen Etna på din ena sida och Taormina på din andra. Längs strandpromenaden hittar du många mysiga restauranger, barer och affärer, ett perfekt ställe att flanera under sköna kvällar.

TaorminaTaormina_2

Taormina är en betagande stad med vindlande gränder och charmiga torg. Staden ligger på en klippa med utsikt över Naxosbukten. Längs gågatan har du mängder av affärer, restauranger och barer. För att komma ner till havet kan du ta bussen eller linbanan.

Leotjanni

Letojanni är en liten ort som ligger i närheten av Taormina. Här finns ett mindre utbud av affärer och restauranger. Letojanni passar dig som vill bo nära havet.

Cefalu

Cefalù är en charmig badort med genuin stadskärna och härlig strand, som originellt nog ligger mitt inne i centrum. Det finns gott om butiker längs de trånga gränderna och många trevliga restauranger där du har goda möjligheter att prova på det lokala köket.

Se våra utvalda boenden på Sicilien i sommar