Jag har rest runt en hel del både i Italien och Frankrike, men när det så i somras blev dags för bilsemester med mannen och barnen (4 & 6 år) så föll valet på Nordjylland. Efter en helg på Skallerup Klit i april hade hela familjen fått mersmak och ville uppleva mer av Nordjylland.

image

Så en dag i juli lämnade vi värmeböljan i Skåne och tog oss upp till Göteborg.

Färjan mellan Göteborg och Frederikshavn är toppen! Vi hann både spela Wii (efter lite igångsättningshjälp av en 8-åring), minigolf, Fia med knuff och träffa Nicke Nyfiken. Vad mer kan man begära?

Efter någon timme i bil hade vi korsat Nordjylland och kommit till Västkusten och Feriecenter Grönhöj Strand, några km söder om den fina sommarstaden Lökken. Här bodde vi i ett 100 kvm stort radhus där barnen hade vars ett sovrum. Lite lyxigt…

image image

Vi valde inte Grönhöj Strand för de stora radhusens skull, utan pga läget nära stranden och det barnvänliga området. Här hade vi verkligen möjlighet att umgås tillsammans, hela familjen. En kväll blev det minigolf, flera dagar hängde vi i spelrummet där David 6 år lärde sig spela pingis. Och badade gjorde vi allesammans i inomhuspoolen med vattenrutschkana och även i utomhuspoolen som kändes typ 20 grader svalare…

Dessutom finns det flera lekplatser och ett litet lekland. Affär och restaurang finns det också på området, så man behöver inte överanstränga sig.

image

En dag gick till en härlig utflykt till Lökken. Kolla in den fina stranden, godisfabriken mitt i stan och de fina uteserveringarna.

 image   image

 imageimage

På kvällen grillade vi korv på vår terrass. Mums.

Nästa dag ägnades åt Ålborg Zoo där vi verkligenkom nära djuren.

image image image

Näst sista dagen åkte vi till Fårup Sommarland, som ligger 15 min bilväg från Grönhöj Strand. Hade vi vetat vad som väntade oss här hade vi definitivt åkt hit tidigare och köpt flera dagars inträde! Betalar gör man medans man sitter i bilen, innan man parkerar. Sen ingår i princip allt utom souvenirer, mat och dryck.

Vilket ställe! Karuseller, trampbåtar, motorbåtar, tåg, äventyrsbana (som vi vuxna pustande försökte hänga med barnen på) och som grädde på moset ett utomhus badland med flera vattenrutschkanor och pool med vågmaskin. Vi hann inte med allt, men vi kämpade tappert på.

 image image

 image image

image image

Är du på Norra Jylland med barnen måste du åka till Fårup Sommarland!!!

Sen var det tyvärr dags att åka hem. Men den vägen tog vi om ett sommarsoligt Skagen och även den Tillsandede Kirke, en kyrka som begravts i sand så bara tornet sticker upp.

 image image image

Efter ytterligare skön färjeresa hem, denna gång med katamaranen mellan Frederikshavn och Göteborg blev den sista biten hem väldigt lugn.

image