Baltikum bjuder på många härliga spa-hotell. Vissa erbjuder fullt program med behandlingar medan andra fokuserar på vackra rexalavdelningar med ångbastu, jacuzzi och sköna miljöer för vila och avkoppling. Flyg direkt från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Du kan även ta färjan från Nynäshamn till Ventspils, ca 2,5 timmar från Riga med bil.

Spa i Riga

Baltikums största stad, Riga, är en gammal, vacker stad med ett stort utbud av nöjen, restauranger och nattliv. Genom staden rinner den stora floden Daugava och historien är närvarande i stora delar av staden. Mycket av den gamla arkitekturen har bevarats och stadsdelen Gamla stan är idag med på UNESCOS världsarvlista. Så varför inte kombinera en lyxig spa-upplevelse med en historisk rundvandring som tar dig många sekel tillbaka i tiden. 

Grand Poet Hotel by Samarah

Grand_poet

Grand Poets spa har alltifrån jacuzzi och bastu till olika behandlingar.

Grand Poet Hotel by Samarah är ett femstjärnigt spa-hotell i Rigas centrum, bara två minuter från den gamla stadskärnan. I den härliga spa- och relaxavdelningen finns pool, bastu, hamam och jacuzzi. Man kan även boka behandlingar såsom massage mot tilläggskostnad. Tack vare det perfekta läget kan man enkelt kombinera citysemester med avkopplande spa-dagar.

boka här från 1264 kr/natt

 

Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel

radisson_latvija

Vackert och elegant i relaxavdelningen på Radisson Blu Latvija

I hjärtat av Riga ligger fyrstjärniga  Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel. I det härliga spa-och hälsocentret, ESPA RIGA, finns en stor härlig pool, flera bastur och ångbastur, allting med en lyxig och exklusiv inredning. Här finns också möjlighet att boka olika spabehandlingar för både ansikte och kropp.

Boka här från 816 kr/natt

 

Hotel Jurmala Spa & Conference Center 

Hotel_Jurmala

Inte en, utan två, våningar med spa och relaxavdelning. Dessutom  ett stenkast från havet.

Fyrstjärniga Hotel Jurmala Spa & Conference Center ligger vid havet, knappt två mil utanför Rigas centrum.  Hotellet har inte mindre än två våningar med spa och relaxavdelning. Här erbjuds bland annat massage och olika typer av kropp- och ansiktsbehandlingar. I spaavdelningen finns utöver vattenterapi med kontrastdusch m.m, tre pooler, två bubbelpooler och bastu, samt en poolbar. Det finns dessutom en avdelning för barn med en barnbastu och pool med rutschkana.

Boka HÄR från 817 kr/Natt

KURSHI Hotel & SPA

Kurshi_hotel

Njut av varm ånga i den turkiska bastun.

Beläget ca 1,5 mil från Rigas centrum, precis vid kusten i området Jurmala, ligger KURSHI Hotel & Spa. Här kan du koppla av i relaxavdelningen med både traditionell bastu och ångbastu eller njuta av olika  kropps- och ansiktsbehandlingar som t.ex. massage, manikyr eller pedikyr. Eller varför inte ta en kort promenad och ett dopp i havet?

Boka här från 805 kr/natt 

 

Spa i Tallinn

Promenera i medeltida gränder, bland gamla kvarter och vackra kyrkor i Estlands huvudstad. Här finns massor att utforska när det kommer till museer och kultur, för att inte tala om det stora variationen i restaurangutbudet. Här finns, precis som i Riga, också många härliga spa-hotell att välja bland.

Kalev Spa Hotel & Waterpark

kalev_spa

Estlands största vattenpark inomhus finns på Kalev Spa.

I gamla stan i Tallinn ligger Kalev Spa Hotel & Waterpark, ett fyrstjärnigt spa-hotell för både vuxna och barn med relaxavdelning och vattenpark. Här går avkoppling och träning hand i hand med massagepool och bastu i kombination med 50-meterspool och fitnesscenter med gruppträning.

Boka här från 944 kr/natt

 

The Von Stackelberg Hotel Tallinn

Von_Stackelberg

Mysigt och charmigt i historisk byggnad.

The Von Stackelberg Hotel ligger i hjärtat av Tallinn,  i ett varsamt renoverat hus från 1875, vilket ger det en alldeles speciell charm. I hotellets Zen Spa kan du få olika härliga massage- och skönhetsbehandlingar. Här finns dessutom en japansk pool och en bastu.

 Boka här från 714 kr/natt

 

Hotel Telegraaf, Autograph Collection

telegraaf_hotel

Koppla av i en lugn och ljus miljö.

Hotel Telegraaf, ett 5-stjärnigt hotell, ligger i en historisk byggnad från 1878, knappt 100 meter från rådhusplatsen i Tallinn. I dess exklusiva spa, Elemis, finns inomhuspool, bubbelpool, bastu och ångbad. Här  erbjuds även olika skönhetsbehandlingar och en  avkopplande relaxavdelning  med glastak för mesta möjliga ljusinsläpp.

Boka från 1437 kr/natt 

 

Tallink Spa And Conference Hotel

tallink_estland

Pool, swim up bar och jacuzzi I Aqua Spa.

Beläget i en byggnad av glas, med utsikt över Tallinnbukten, ligger det fyrstjärniga Tallink Spa & Conference. I hotellets härliga spa, Aqua Spa, finns flera olika sorters bastu, en bubbelpool och en barnpool. Det finns också en uppvärmd utomhuspool som är öppen året runt. I swim up-baren i inomhuspoolen kan du dessutom njuta av goda smoothies, juicer och cocktails.

boka här från 1102  kr/natt

LÄS MER OM HÄRLIGA SPA-HOTELL I SVERIGE