Spöklandskap och paradis

(Detta är en fortsättning på inlägget Brac! Here we come!!)

En söt liten bil i Supetar 

En söt liten gubbe i Supetar

Supetar, ca 4 km från Postira, är en mysig hamnstad med en hel del shopping. Promenerar man vidare förbi stan går man förbi många fina semesterboenden och ca 15 min gångväg från centrum kan man äta en fantastisk måltid alldels intill stranden, för inga pengar alls!

En öl i solnedgång

 Damerna på torget spelade säckpipa och sålde lokalt producerade varor i Postira

Under vår vistelse på ön hann vi även med ett besök i byn Milna på östkusten. För att komma dit körde vi igenom ett spöklikt landskap, resultatet av en storbrand bara några dagar efter vår ankomst till Brac. Att branden hade varit så omfattande hade vi inte insett och det var riktigt obehagligt att se hur mycket den hade förstört. Tusentals olivträd var helt sönderbrända och reflexstolparna längs vägarna låg som smälta pölar på asfalten. Men väl nere i den lilla byn märkte man inget av det så det var tydligt var man hade satt upp ”brandväggen”. Milna är en välmående by med många internationella båtar och lyxyachter. Det är inte någon storlek att tala om här, man går igenom orten (längs hamnen) på 10 minuter men det är helt klart värt ett besök.

Spöklandskapet på väg till Milna

I Postira går livet sin gilla gång. Restaurangerna är inte så många men de räcker långt. Med en och annan affär, vacker kyrka, fin hamn och underbara små stränder och badvikar så är detta det perfekta resmålet för par och familjer som vill ha en lugn semester. Barnens favorit blev studsmattorna i hamnen och de billiga glassarna.

Paus i skuggan 

Underbara färger!

Vägen hem gick via Salzburg och den lilla orten Grossgmain alldeles vid den tyska gränsen. Det blev vårt tredje besök här av många olika anledningar; den godaste Wienerschnitzeln, underbar personal, gemytligt och fantastiska omgivningar.

För sista natten innan hemkomst hade vi valt ytterligare en favorit, det utmärkta Novotel i Hildesheim. Här har vi för barnen de senaste åren berättat spännande påhittade sagor. Novotel var från början ett nunnekloster så berättelserna blir många och långa eftersom huset andas historia. Idag är det ett boende av mycket hög standard och har en av de största familjerummen jag har sett. Vi tog en promenad in till Rådhusplatsen (tog ca 10 min) och mitt på torget där Sembo för övrigt har ytterligare ett boende i denna sagostad satte vi oss på Rathauskellers uteservering och åt Apfelstrudel och glass (vad annars?!).

Hemresan gick via Bordershop i Puttgarden innan färjan tog oss över till Danmark och i vanlig ordning vill man bara vara hemma när man når Rödby. Men de 20 milen genom Danmark är oundvikliga så det var bara att bita ihop. Tids nog nådde vi Ramlösa med en hel massa nya, underbara resminnen.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Nice! Nästa resemål Montenegro? http://www.alltommontenegro.se

1 Pingback

  1. Troy

Leave a Reply