Trots sin position som Asiens näst minsta land, är Singapore sprängfyllt med upplevelser. Här hittar du imponerande arkitektur, konst, kultur, shopping och mat i en härlig smältdegel av flera asiatiska kulturer, med starkt inflytande från Europa och USA. Staden är väl värd att resa till som huvudresmål men är även ett hett alternativ vid en längre stopover på väg till andra destinationer.

Varför inte passa på att uppleva Singapores vackra, pulserande storstadsgator som sträcker sig förbi arkitektoniska mästerverk som Helixbron, Esplanade och Marina Bay Sands? Smaka på kulinariska rätter på ett av de många mattorgen och botanisera i de vackra gröna trädgårdarna? Ett är säkert, Singapore kommer göra avtryck!

Vad du bör passa på att se och uppleva i Singapore

Strosa runt i Gardens by the Bay 

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

De spektakulära trädgårdarna ligger vid utkanten av staden, precis vid Singaporeflodens mynning. De olika trädgårdarna består bland annat av över 50 m höga konstgjorda träd bestående av hundratals orkidéer, ormbunkar och tropiska växter. På kvällen kan du ta del av en fantastisk ljusshow och genom att åka upp i ett av träden får du en magisk utsikt över hela Singapore.

Beskåda Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Ungefär som tre sammanbundna skyskrapor med en surfbräda på taket. Ja, lite så har det beskrivits. Marina Bay Sands är en populär sevärdhet och förutom att du kan bo i dess lyxhotell rymmer byggnaden även världens högst belägna utomhuspool. Ta gärna något gott att dricka eller äta i restaurangen Sky på 57:e våningen. Och du, glöm inte kameran!

Utforska Sentosa Island

Sentosa Island

Sentosa Island

På denna populära ö hittar du allt från ett stort akvarium till trevliga stränder, golfbanor, insektsmuseum, fågelpark och Universal Studios. Aktiviteterna är många och gjorda för hela familjen. Ta dig gärna till ön med linbana, en hisnande tur du sent kommer att glömma…

Matfrossa på ett av alla mattorg

Mat i Singapore

Mat i Singapore

Du hittar dem nästan överallt. De så kallade Hawker Centres, vilket kort beskrivet är massor av små matstånd som tillsammans delar på bord och stolar. Här kan du prova på olika rätter, den ena godare än den andra. Gillar du asiatiskt kommer du att trivas då det mestadels erbjuds specialiteter från de asiatiska köken. En måltid går på ca 25 kronor så du behöver inte nöja dig med bara en rätt…

Botanisera i Botanic Gardens

Botanic Gardens

Botanic Gardens

Om du fått nog av stadens puls gör du klokt i att bege dig till vackra Botanic Gardens som är beläget mitt i city, på en hyra av sisådär 74 hektar. Det är helt gratis att besöka parken som består av olika delar med sina egna teman och inriktningar, såsom en regnskogspark. Det du absolut inte får missa är dock orkidéparken National Orchid Garden med över 1000 olika orkidéer.

Upplev Singapores skyline

Singapore Skyline

Singapore Skyline

Singapore har en minst sagt imponerande skyline som med fördel ses från ovan. Så varför inte bege dig till ett av världens högsta pariserhjul? Singapore Flyer är hela 165 m i diameter och har 28 kapslar som är 26 kvm stora och rymmer hela 28 personer (!). Du får räkna med att en tur tar ca 32 min och kostar ca 200 kr.

Hotell i Singapore

Staden kryllar av högklassiga hotell som passar utmärkt för en lite längre stopover. Här listar vi fyra personliga favoriter.

Shangri-La’s Rasa Sentosa Resort & Spa

Shangri-La’s Rasa Sentosa Resort & Spa

Shangri-La’s Rasa Sentosa Resort & Spa

Femstjärniga Shangri-La’s Rasa Sentosa Resort & Spa är beläget vid Siloso Beach med panoramautsikt över Sydkinesiska havet. Här njuter du av såväl stort poolområde som bar och tre olika restauranger med rätter från det asiatiska, italienska och internationella köket. Flygplatsen ligger ca 28 km bort och som gäst erbjuds du gratis monorailpass, perfekt när du ska ta dig smidigt runt i staden!

Crowne Plaza Changi Airport

Crowne Plaza Changi Airport

Crowne Plaza Changi Airport

Lyxigt eleganta Crowne Plaza Changi Airport ligger på huvudflygplatsen Singapore Changi Airport och erbjuder snyggt inredda rum med påkostad design. På hotellet finns även utomhuspool, gym, bar och två restauranger, varav den ena serverar kantonesisk mat och den andra rätter från både det orientaliska och västerländska köket. Från flygplatsen når du hotellet enkelt med antingen monorailtåg eller takförsedda gångvägar. Singapores stadskärna når du på ca 30 min med bil.

One Farrer Hotel & Spa

One Farrer Hotel & Spa

One Farrer Hotel & Spa

Stiliga One Farrer Hotel & Spa har ett ypperligt läge ovanför MRT-stationen Farrer Park, nära flera shopping malls. Här bor du bekvämt i trevligt inredda rum, sviter eller villor och har tillgång till utomhuspool, SPA och hela fem restauranger. Flygplatsen når du på ca 20 min med bil medan populära Marina Bay Sands nås på 15 min.

Resorts World Sentosa – Festive Hotel

Resorts World Sentosa – Festive Hotel

Resorts World Sentosa – Festive Hotel

Festive Hotel är beläget i Resorts World Sentosa, Singapores första integrerade semesteranläggning och hem till Universal Studios Singapore. Här bor du i  mysiga och rymliga rum och kan njuta av både SPA och utomhuspool. Intill hotellet ligger världens största havsvattenakvarium SEA Aquarium™ och det är i övrigt nära till många andra av Singapores sevärdheter.

Flyg till Singapore med Singapore Airlines
Singapore Airlines

Singapore Airlines

I Norden flyger du till Singapore med Singapore Airlines från Stockholm och Köpenhamn. Singapore Airlines är ett förstklassigt flygbolag med fantastisk service. Deras underhållningssystem, KrisWorld, erbjuder mer än 1800 on-demand alternativ där du kan välja mellan massor av filmer, tv-program, musik, spel och mycket mer.

Singapore Airlines har sin hub och bas på Singapore Changi Airport och när du bokar din resa kan du beställa speciella Stopover-paket som är särskilt anpassade efter längden på din stopover samt vad du vill hinna se av Singapore.

Se alla Singapore Airlines erbjudanden och flygtider på Sembo.