Det börjar suga i ”restarmen” och det är inte så konstigt, eller hur?

Nu räcker det liksom! Kroppen och själen riktigt längtar efter värme och ljusa dagar, en paus i vardagen då du kan koppla av och ladda batterierna.

Det är därför jag älskar weekendresor

Jag älskar att resa och weekendresor är en personlig favorit. När du reser spelar ingen större roll men någon gång på våren eller hösten är att föredra. Då är det inte så varmt och sedan tycker jag personligen att det är skönt att bryta den långa väntan på sommarsemestern eller på julens stök och bök. Och du behöver inte vara hemifrån så länge. Att ägna en storstad fyra dagar är det optimala men två till tre dagar är bättre än inget.

Jag tycker att de bästa glassarna finns på Giolitti och della Palma .

Skramlande kastruller och doften av sugo di pomodoro

Men det är inte bara värmen jag saknar. Jag är nog vad man kallar en traditionell asfalttrampare. Förutom på sommaren då även jag vill blicka ut över ett azurblått Medelhav. Men jag älskar doften av trånga gränder och kullerstenar, livet och rörelsen på nästan överfyllda caféer och sena öppettider. Befinner du dig i Italien kan du runt lunchtid höra hur husfruarna förbereder dagens lunch. Skramlet av kastruller når örat och den slingrande doften av hemlagad tomatsås får det att vattnas i munnen.

Viva Roma

Rom är en av de städer jag saknar mest. Förutom att du befinner dig i ett gigantiskt museum har du här allt du behöver för en upplevelserik resa. Och du får inte glömma att romarna är kända för sin matlagning. Du äter gudomligt gott nästan överallt i Italien, men Rom, ja Rom, det är något speciellt det.

Nu är resan inbokad eller ska jag kanske säga resorna

Någon gång under den kommande månaden reser jag, tillsammans med ett par kollegor, till Rom för att besiktiga våra nya hotell. Sedan har jag även bokat in en privatresa med pojkvän och vänner. Och det ska bli så skönt att ”bara få vara”, dricka goda viner, frossa i pizza, pasta och allt annat romarna är duktiga på. Väl hemma igen återkommer jag till er med lite tips på bra restauranger, trevliga caféer mm. A presto! Ciao!

Rom har otroligt många bra och mysiga restauranger