Många är vi som ständigt är på jakt efter en ny resa, men du måste faktiskt inte bege dig till andra sidan jordklotet för att komma bort och ladda batterierna. Faktum är att få saker i livet är så avkopplande som en riktigt bra SPA-upplevelse, där du bara kan koppla av och fokusera på ditt välbefinnande. Vi har letat reda på fem fantastiskt fina SPA-hotell i Sverige som garanterat skulle få dig och ditt sällskap att känna er som pånyttfödda!


 The Steam Hotel

steam hotel

Söker du en upplevelse utöver det vanliga? Då ska du besöka The Steam Hotel. Byggt i ett gammalt ångkraftverk, bjuder Steam på ett 800 kvm stort SPA, rooftop-restaurang med fantastisk utsikt, mysiga barer och en underbar utomhusterrass med pool. Genomgående är den varma atmosfären där man lyckats kombinera den gamla industriella ytan med lyxiga färger och former. Här njuter du av förstklassig service, fantastisk mat och dryck, musik, dofter och sköna intryck. Prova på Steam Hotels basturitual, slappna av framför den öppna brasan i relaxen och beskåda solnedgången över Mälaren från utomhuspoolen. Avrunda gärna med middag och cocktails, restaurangen är nämligen riktigt bra!


Torekov Hotell 

torekov hotel

I gemytliga Torekov på Bjärehalvön, ligger fantastiskt mysiga Torekov Hotell som bjuder på ett mysigt SPA med ångbastu, japanska utomhuspooler och en underbar relaxavdelning med öppen spis och panoramafönster mot havet. Detta är ett särskilt bra alternativ för dig som önskar en lite lugnare vistelse där du kan njuta av tystnaden, utsikten och stillheten. Oavsett årstid är utsikten här förtrollande vacker och omgivningarna bjuder in till massor av trevliga utflykter. I hotellets fina bistro kan du njuta av en välkomponerad meny med smaker från Bjäre och finaste lokalproducerade råvaror. På Torekov Hotell får både din kropp och dina sinnen den bästa av näring!


Ystad Saltsjöbad 

ysb

Ystad Saltsjöbad kan stolt titulera sig som ett av Sveriges allra populäraste SPA-hotell och det är ingen överraskning varför. I SPA-avdelningen möts du av en härlig miljö som påminner om tropisk regnskog och är baserad på de fyra grundelementen luft, vatten, jord och eld. Här finner du såväl en uppvärmd pool, som jacuzzi, bastu och isvak. Genom en glasdörr når du den asiatiskt inspirerade lågvattensbassängen placerad framför en öppen brasa. Koppla av och njut i relaxen som bjuder på en stor eldstad och magiskt vacker utsikt över Östersjön. Ystad Saltsjöbad är även känt för sin högklassiga restaurang, så avrunda gärna med en välsmakande middag efter en härligt avkopplande dag.


Hotel Skansen 

hotel skansen

På första parkett vid tennisbanorna i Båstad, ligger lyxiga Hotell Skansen. Här hittar du ett underbart SPA med en vackert klöverformad inomhuspool, varm japansk källa, ångande bastubad, sköna regnduschar och en ljuvlig relax med vacker utsikt över havet. Med sitt direkta strandläge kan du enkelt följa stigen ner mot vattnet där du hittar bryggan och kallbadhuset. På Hotel Skansen får du en riktigt avkopplande vistelse men den bästa av njutning. Även hotellets restaurang håller riktigt hög klass som dessutom toppas av den underbara miljön och utsikten över stranden och havet. Ett är säkert, här lär du inte bli besviken!


Kosta Boda Art Hotel 

kosta boda art hotel

Mitt i glasriket, i anslutning till Kosta Glasbruk och Kosta Outlet, ligger fantastiska Kosta Boda Art Hotel. Detta färgrika designhotell bjuder på ett prisbelönt SPA med en vacker pool med konstglasutställning i poolbotten och kroppsbehandlingar som tagit inspiration av glaskonsten. Här kan du bli masserad med varmt glas från glasriket och prova på signaturbehandlingar med namn som Art Glass Escape eller Art Glass Feeling. Här blandas upplevelser med rekreation och shopping, allt i en miljö som andas glaskonst och design.