Med Pierre & Vacances får du garanterat ett fantastiskt bra boende på din semester där i princip alla boenden är belägna med närhet till centrum och stranden samt försedda med pooler. Pierre & Vacances erbjuder hotellrum, lägenheter och villor i Frankrike, Spanien och Kroatien där alla boenden är vackert belägna och med plats för upp till 8 personer. Jag har bott på sammanlagt två boenden i Frankrike med Pierre & Vacances, ett i Cannes och ett i Aix-en-Provence. Jag tänkte därför berätta lite om lägenhetshotellen vi bodde på samt vad vi hittade på i området, så nedan följer lite tips och hur vår semester spenderades.  

PierreVacances_600x600_2

Cannes

Det är maj månad och jag och min sambo är på väg att spendera en vecka i Frankrike där vi ska göra två stopp, ett i Cannes och ett i Aix-en-Provence. Resan börjar till den Franska Rivieran till Cannes då jag alltid har velat besöka denna stad. Frankrike är mitt favoritland när det gäller resor men i Cannes har jag ännu inte varit, inte i Aix-en-Provence heller, så jag kände att det var dags att bocka av dessa städer och se vad de har att erbjuda. Vi ska spendera 3 dagar i Cannes och 4 dagar i Aix-en-Provence. I Cannes har vi valt att bo på Pierre & Vacances Villa Francia och när vi anländer möts vi av strålande solsken och varma vindar, perfekt väder för en miniweekend! När vi har fått våra nycklar till lägenheten promenerar vi bort med våra resväskor spända på att få se hur vi ska bo. Medan vi promenerar möts vi av vacker grönska på området med välskötta buskar och träd samt ståtliga palmer. Vi har nu hittat vårt lägenhetsnummer och utanför är fasaden vit med en liten trappa upp till dörren, ser väldigt mysigt ut. Bäst av allt är att vi har en balkong med en vacker utsikt över havet och känner redan att vi kommer att trivas här. Eftersom det är 23 grader ute och som vilken svensk sommardag som helst så passar vi på att spendera dagen vid poolen. Poolområdet är väldigt fint med flera solsängar och från poolen råder en slående utsikt över Medelhavet.

87854.jpg

De kommande dagarna blandar vi sol och bad med shopping och kulturella upplevelser. I Cannes hålls ju den berömda filmfestivalen och faktiskt i maj månad men vi tajmade inte in rätt datum att få se den under vår vistelse, vilket var synd för vem vill inte få se några kändisar på röda mattan. Det får bli nästa gång vi besöker Cannes! På hotellet erbjuder de en buss för alla gäster som kör in till centrum och till stranden mot en avgift. Vi tar bussen in mot centrum till shoppinggatan Rue d’Antibes där det finns ett stort utbud av både franska och internationella butiker samt restauranger och caféer. På en restaurang här åt vi Ratatouille, en fransk rätt som jag kan rekommendera. Förutom Rue d’Antibes finns bland annat boulevarden La Croisette med lyxiga och exklusiva butiker. Det är enkelt att ta sig fram till fots i Cannes och mitt favorit promenadstråk är vid hamnen och titta på vackra båtar och lyxyachter. En annan vacker och framförallt mysig plats att promenera i är Gamla Stan ovanför hamnen. Detta är en gammal stadsdel från medeltiden där filmpalatset ligger samt fina små butiker och caféer. Sista dagen spenderade vi på stranden L’Ecrin på Palm Beach, en mycket fin strand! Här råder betalning för inträde till denna privata strand och då får du även en solstol och en handduk. Det finns även allmänna stränder där bland annat Plage du Casino är att rekommendera. Tre dagar räckte gott och väl i Cannes för oss, då hann vi med det vi ville se och uppleva men vi hade gärna kunnat stanna längre i denna vackra stad. Det lär säkerligen bli en resa hit igen och då kommer vi garanterat vilja bo på Pierre & Vacances Villa Francia igen samt tajma in rätt datum då filmfestivalen hålls.

113368.jpg

Aix-en-Provence

Vidare mot Aix-en-Provence för att spendera våra resterande fyra dagar av vår Frankrikeresa här. Vi har hyrt en bil och kör från Cannes till Aix-en-Provence på ca 1,5 timme och det gick väldigt smidigt. Här anländer vi till lägenhetshotellet Pierre & Vacances Resort Pont Royal och möts av ett stort vackert grönområde med flera pooler och känner att här ska vi nog enkelt kunna spendera fyra härliga dagar. Vi valde detta hotellet dels för att här finns pooler men framförallt för att här finns en golfbana då vi båda spelar golf. Lägenheten är väldigt fin och vi bor även här med en balkong med en utsikt över poolområdet, perfekt läge att bara gå ner till poolen när man känner för det. Första dagen börjar vi med att spela golf och banan är på 18-hål, en väldigt välskött och fin golfbana. Min sambo vann över mig typiskt nog, jag skyller på att jag hade solen i ögonen eftersom jag glömde mina solglasögon uppe i lägenheten. Efter att vi spelat golf slappar vi bara vid poolen tillsammans med en drink och äter en god middag på kvällen.

157841.jpg

Hotellet ligger nära många utflyktsmål som exempelvis Aix, St Remy och Avignon, där vi till den sistnämnda staden ska åka på vinprovning. Avignon är en gammal och mysig stad dit vi nu ska till en vingård i Châteauneuf du Pâpe på en vinprovning. Vyerna här är otroligt vackra och att bara promenera bland alla vinrankor ger en fantastiskt idyllisk känsla. Här tillverkas ekologiska och biodynamiska viner och själva vinprovningen är en riktig smakupplevelse, kan verkligen rekommendera att åka hit på en vinprovning! De sista två dagarna spenderar vi i centrum i Aix och besöker bland annat Cathedrale St. Sauveur, konstnären Cezannes ateljé och vackra avenyn Cours Mirabeau med caféer och marknader. Vart du än befinner dig i Aix-en-Provence så doftar det ljuvlig lavendel från de många lavendelfälten och landskapet här är så vackert och idylliskt. Aix-en-Provence besöker vi gärna igen och vi var mycket nöjda med vårt boende på Pierre & Vacances Resort Pont Royal. Vi gillade att lägenhetshotellet hade så mycket att erbjuda med pooler, grönområde, golfbana och med närhet till så många utflyktsmål. Vår Frankrikeresa kunde inte blivit bättre och både Cannes och Aix-en-Provence är fantastiska städer.

173165.jpg178406.jpg

Vill du också åka på en resa till södra Frankrike eller kanske till Spanien eller Kroatien och bo i ett toppenläge med Pierre & Vacances så tveka inte på att kontakta oss på Sembo. En resa till södra Frankrike kan kombineras på många olika sätt. Kombinera exempelvis St Tropez med Cannes och Antibes eller kanske Saint-Raphael-Fréjus med Sainte Maxime? Pierre & Vacances erbjuder vackra boenden i alla dessa städer och vi hjälper dig gärna med att hitta just ditt perfekta boende. Varmt välkommen att boka med Sembo!