Danmark och LEGOLAND® har genom åren kommit att bli svenska semesterfirares andra hemland. Det är lätt att förstå varför – läs bara vidare!

LEGOLAND®´s senaste succé är NINJAGO® World! Det är utan tvekan drömmen, att som en NINJAGO® vara med och besegra den livsfarliga draken.

Granne med LEGOLAND® ligger Lalandia. En komplett semesteranläggning med sitt enorma badlandskap och hisnande vattenrutschbanor, men som också bjuder på skridskobana, skidbacke, lekland, bowling, minigolf m.m. Men inte minst sina moderna och välutrustade stugor för upp till 10 personer. Ett mycket bra alternativ för dig som vill ha gott om plats och det kompletta kökets möjligheter.

Vägg i vägg med LEGOLAND® ligger Hotell LEGOLAND® med egen entré in till parken. Ett perfekt val för familjen som önskar ett hotells bekvämligheter – där inte helt oväntat LEGO® klossarna spelar en huvudroll i hotelldesignen.

LEGOLAND® Holiday Village ligger bara 10 minuters promenad från LEGOLAND och erbjuder både stugor och hotellrum. Nytt är att du numera också kan bo i en tunna. Det vore väl något att berätta om därhemma!

Mycket kretsar kring LEGOLAND® och Billund, men det finns naturligtvis mycket mer att uppleva på Jylland!

Givskud_lions_428x238Lejonparken Givskud Zoo är välkänd för många. Här möter du verkligen djurenpå nära håll. Med safaribuss eller din egen bil åker du bland lejon, noshörningar, giraffer och elefanter. Området bjuder också på en dinosauriepark med verklighetstrogna modeller i naturlig storlek.

Ribe

Byn Ribe är Danmarks äldsta och här är det stort fokus på Vikingar. I Ribes Vikingacenter kan du bli viking för en dag och pröva kläder, pil och båge! Bynligger vid Vadehavet som är på UNESCO´s världsarvslista.

 

Kolding är designstaden som bl a har ett 1400-talsslott, Koldinghus, bland måstebesöken. Här bjuds förutom konstutställningar möjligheter för barnen att vara kung eller drottning för en dag!Kolding

I FredeMadsby legeparkricia är det lek som står i fokus! Här finns Mads Legeland, ett badland med massor av vattenaktiviteter, lekplats och träningsanläggning.

 

 

MiddelfartFör dig som älskar höga höjder och udda utmaningar rekommenderar vi Middelfart och Bridge Walking. Du får möjlighet att promenera och njuta av utsikten från toppen på Lilla Bält bron. Före lugnare aktiviteter på havsnivå föreslår vi valsafari, RIB-båtar eller kajakpaddling.

En annan höghöjdsupplevelse är klätterparken Gorilla Park i Vejle. Linor och lianer bjuder på utmaningar för hela familjen.

Vejle

VejenVäl på jorden igen går resan vidare till Vejen och Glad Zoo, där rovfåglarna och deras liv står i centrum. Här bjuds på en imponerande show med dresserade falkar och andra fåglar. Varför inte prova på att hålla en falk?!

 

DanmarkVarde är bland mycket annat känt för sina underbara stränder. I Varde, Danmarks västligaste punkt, finns några av de finaste. Här finns också vackra fyren Blåvandshuk, som för ovanlighetens skull inte är rund.

 

-och allt detta är bara en liten munsbit, stor som ett smörrebröd ungefär, av Danmark. Vårt närmaste semesterland!