Underbara sol & bad dagar med god mat, lite utflykter och en hel del läsning. Vi var 2 vuxna, 2 tonåringar och en sju-åring och bodde i en av de stora lägenheterna för 4-6 personer på Hotel & Apartments Pastura. Välutrustat pentry med gott om plats, sköna sängar, välfungerande luftkonditionering på båda planen samt en mycket uppskattad inbyggd terrass. Vi var mycket nöjda.

clip_image002

Vi var mycket nöjda…

TIPS 1 : Vill du äta riktigt, extra gott och samtidigt ha en fin utsikt över havet? Ta bilen till Konoba Ziza, strax ovanför Supetar. Du tar vägen från Supetar mot Bol och när du kommit uppför alla svängarna ser du skylten.

TIPS 2 : Vill du storhandla för att hushålla själv – gör det på Lidl i utkanten på byn Supetar. Stort urval och bra priser. Affären i Postira har växt lite i storlek och ökat utbudet något men är något dyrare.

TIPS 3 : Det finns biltvätt i Postira! Du hittar det bakom inhägnaden vid infarten till byn. Grabbarna som jobbar där är duktiga och tar blygsamt betalt men de klarar inte ta bort alla småflugor från grillen.

TIPS 4 : Är du i god form och gillar att cykla? Låna cykel på hotellet och cykla iväg till byn Dol, två kilometer inåt landet. Därifrån leder brant väg/stig upp till byn Skrip. Skrip är en av de äldsta byarna på ön och härifrån har du tjusig utsikt över havet. Hemåt igen kan du hålla dig på asfalten och rulla ner mot byn Splitska och sen tillbaka till Postira.

clip_image004

Hit upp kan du hojja…..

TIPS 5 : Visste du att du kan hyra segelbåt med skeppare i Postira? Vi seglade längst kusten i ca 1,5 timme till en liten vik med utmärkt restaurang. Där åt och badade vi innan vi seglade hem i solnedgången. Tala med Toni som är driftsansvarig på hotellet.