Det var en mulen marsdag. Det var bestämt att sommarsemestern skulle spenderas i Sverige.

Men så kom det ett nyhetsbrev från Sembo…och där fanns några sköna boenden i Toscana med, både i inlandet och på ön Elba, och ja, jag blev sugen på lite värme och äventyr. Har alltid velat åka med familjen till Toscana och nu var killarna (8 & 10 år) tillräckligt stora.

Hittade väldigt billiga flygbiljetter från Köpenhamn till Pisa och saken var biff. 11-23 juni bokades flyg och boende in, ja och en hyrbil på det, det behövs verkligen i Toscana. Speciellt på en sådan kombo som vi gjorde:

– 4 nätter på en gård i Siena-provinsen
– 7 nätter på ett lägenhetshotell på Elba
– 1 natt i Pisa, så vi inte behövde stressa till förmiddagsflyget kommande dag.

Färjebiljetter till Elba bokade jag via FerryCenter i Ystad. Rätt skönt att ha det fixat i förväg.

Så kom dagen vi alla längtat efter. En ruskigt tidig morgonflygresa till Pisa gick väldigt snabbt eftersom vi sov allihop. Såklart en fördel att landa redan kl 9, vid 10 var vi på väg i vår hyrbil mot första stoppet Volterra, som låg på vägen till vårt första boende Borgo San Luigi.

ScreenHunter_631 Jun. 08 12.32

Vid ankomst till Volterra strålade solen från en klarblå himmel och termometern visade på dryga 30 grader. Först ett Pizzastopp, så att vi nöjda och belåtna kunde strosa runt i charmiga Volterra.

Det blev ett dopp i poolen direkt efter incheckning på charmiga Borgo San Luigi. Vi hade bokat till halvpension, vilket vi upptäckte var väldigt prisvärt med tanke på den höga kvaliteten på maten. Både barn och vuxnas njöt! Kvällarna spenderades på uteserveringen där de monterat upp 4 tv-apparater så alla gästerna kunde kolla in fotbolls-VM.

ScreenHunter_636 Jun. 08 13.21

ScreenHunter_638 Jun. 08 13.21

Halvdagsbesök bl a i den lilla byn Monteriggioni och fantastiskt vackra Siena och eftermiddagar vid poolen gjorde att dagarna gick alldeles för snabbt.

ScreenHunter_633 Jun. 08 12.58

ScreenHunter_635 Jun. 08 12.59Vackra Siena!

Äventyret fortsatte genom Toscanas kulliga landskap ut mot hamnstaden Piombino, där vi körde ombord färjan till Portoferraio på Elba.

ScreenHunter_632 Jun. 08 12.51

Här hade vi bokat in oss på en resort ”Ortano Mare” på sydöstra kusten av ön. Dagarna varvades med besök i charmiga bergsbyar, vackra stränder och bad i poolen och havet. Kan ärligt säga att åker jag hit igen så blir det den nordvästra sidan, den hade de finaste stränderna. En vecka rusade iväg o helt plötsligt satt vi på färjan mot Piombino igen. På vägen mot vårt hotell i Pisa hann vi med en lunch och bad i San Vincenzo.

ScreenHunter_642 Jun. 08 13.37

ScreenHunter_641 Jun. 08 13.36

ScreenHunter_640 Jun. 08 13.36

ScreenHunter_639 Jun. 08 13.34

I Pisa visade GPS: en oss vägen genom smala gränder och över torg (får man verkligen köra här undrade vi?) på vår väg till det lilla, perfekt belägna Hotel di Stefano. Receptionisten informerade oss om att man egentligen inte får köra i historiska stadskärnan utan tillstånd, men har man bokat hotell här och man lämnar bilens registreringsnummer till hotellet (antingen i förväg eller vid ankomst), så slipper man böter.

ScreenHunter_644 Jun. 08 13.37

ScreenHunter_643 Jun. 08 13.37

Lutande tornet och en fantastisk middag på en riktig sylta i någon bakgränd avslutade vårt fantastiska äventyr i Toscana.

Boka din resa till Toscana här